« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Terminator 3: Rise of the Machines med Arnold Schwarzenegger

Vi presenterar den centrala handlingen i filmhistoriens dyraste film.Terminator 3: Rise of the Machines från C-2 Pictures och Warner, med beräknad premiär den 3 juli 2003, kommer att bli den dyraste filmen hittills. Kostnaden beräknas bli omkring 170 miljoner dollar finansierat av produktionsbolaget C-2 Pictures tillsammans med tyska och japanska finansiärer. Det är omkring 20 miljoner dollar mer än för Pearl Harbor som är den dyraste filmen genom tiderna. Gaget till Arnold Schwarzenegger blir också ett rekordstort upp emot 30 miljoner dollar. Filmen produceras av C-2 Pictures och kommer sannolikt att regisseras av Jonathan Mostow (Breakdown, U-571). Filmningen väntas starta under våren i Los Angeles. I den ledande rollen återkommer Arnold Schwarzenegger. Edward Furlong som spelade John Connor byts däremot ut pga drogproblem. Den kvinliga huvudrollen spelas av den 22-åriga Kristanna Loken från Norge. Hon har främst blivit känd som fotomodell och TV-skådespelerska i USA. Karaktären Sarah Connor kommer att spelas av Linda Hamilton. För manus står Tedi Sarafian (Tank Girl, The Road Killers) med omskrivning av John Brancato and Michael Ferris (The Game, The Net).

Det var med sci-fi thrillern The Terminator (1984) som Arnold Schwarzenegger fick sitt stora genombrott. Uppföljaren Terminator 2: Judgement Day (1991) är en av hans mest framgångsrika filmer. Båda filmerna regisserades av James Cameron.

Handlingen

Terminator 3: Rise of the Machines utspelar sig några tiotal år in i framtiden. Det har nu gått 10 år sedan händelserna i Terminator 2: Judgement Day. Då förstördes den A.I. (artificiell intelligens) processor som utvecklats av Miles Dyson och Cyberdyne Systems. Processorn var en av de faktorer som kunde säkra att den artificiella intelligensen Skynet och maskinerna tog över makten i framtiden.

John Connor som nu är drygt 20 år står nu i centrum för handlingen. John driver ett framgångsrikt dataföretag specialiserat på säkerhetsfrågor. I övrigt lever han ett helt normalt liv med sin Kate flickvän och fritidsintressen. Men John känner på sig att maskinerna ändå på något sätt kan ta över i framtiden. Han befarar att Skynet ändå kan återuppstå inom Cyberdyne. John beslutar sig för att hacka sig in i Cyberdynes centrala datornätverk. Till sin fasa upptäcker han ett mycket väl skyddat projekt som kallas Skynet.

När John Connor upptäckt Skynet sänds direkt två Terminator maskiner från framtiden. Den ena en modell T-800 (Arnold Schwarzenegger) skall skydda honom. Den andra terminatorn Terminatrix eller T-X spelad av Kristanna Loken är dödsmaskin som skall eliminera John. T-X är en ung kvinnlig sexig och atletisk Terminator. Hon är mycket avancerad med förmåga att både byta skepnad och försvinna. T-X är tillverkad av ett unikt material så att den är till synes oförstörbar. T-X kan också på avstånd kontrollera alla sorters apparater brödrostar, bilar, mikrovågsungnar med mera men också andra terminators som T-800. Det senare innebär att T-800 kommer att växla mellan den goda och den onda sidan under filmens gång.

Den här gången får vi bevittna de första striderna mellan människor och artificiella intelligenser som tillhör ”the SkyNet network”. Därav titeln ”Rise of the Machines”. John Connor är nu på väg att bli en frihetshjälte för sina insatser i kampen mot SkyNet. Målet för SkyNet är att eliminera människorna så att bara artificiella intelligenser (maskiner) finns kvar. Men på sin sida har John cyborgen T-800. Tyvärr får T-800 problem med sina datakretsar så att han periodvis kan kontrolleras av SkyNet. Frihetskämparna måste stoppa utvecklingen av Skynet innan det når slutfasen av A.I. Då kommer Skynet att ta kontroll över alla världens datorer och därmed också kärnvapenarsenalen.

Du kan läsa mera om Arnold Schwarzenegger i vår utförliga artikel:

Läs mer om Arnold Schwarzenegger
Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy