« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

The Last Castle

Ett dramatisk thriller med Robert Redford och James Gandolfini. Svensk premiär den 7 december.

Den 19 oktober var det premiär i USA för ”The Last Castle” från Dreamworks regisserad av Rod Lurie (The Contender). Svensk premiär är det den 7 december. I de ledande rollerna finns Robert Redford, James Gandolfini, Delroy Lindo och Robin Wright Penn.

Handlingen

Handlingen i The Last Castle utspelar sig i ett militärfängelse med maximal säkerhet. Fängelset som har 1200 intagna styrs av överste Winter (James Gandolfini) som är en översittare med fascistiska tendenser. Så anländer en ny fånge den trestjärnige generalen Eugene Irwin (Robert Redford). Irwin har varit krigsfånge i Vietnam och fått utmärkelser för insatser i Bosnien och under Gulfkriget mot Irak.Trots sitt brott är Irwin en ädel, modig och varmhjärtad man. Han blir en naturlig ledare för de förtryckta fångarna och återger dem deras värdighet och stolthet. Men Irwins insatser ses inte med blida ögon av överste Winter. Det blir en maktkamp mellan de båda männen.

Betygen

"The Last Castle" fick mycket goda A- i betyg av slumpmässigt utvalda biobesökare i USA (CinemaScore). A+ är högst och F är lägst. Kritiker var med knapp övervikt positiva (53 procent). De berömmer också skådespelarinsatserna men tycker att handlingen inte är riktigt trovärdig.

Entertainment Weekly låter sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökarna tyckte en tredjedel (32 procent) att ”The Last Castle” var bättre än väntat. Nästan hälften (45 procent) kommer också definitivt att rekommendera den till andra. Det som drog publik till filmen var i första hand (60 procent) dess stjärnor. Filmen hämtade bara hem 18 miljoner dollar i biljettintäkter i USA.


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy