« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Rock Star: Berömd över en natt

Framgångshistoria med romantik och massa heavy metal rock som utspelar sig i USA under 1980-talet.

Den 8 september var det premiär i USA på dramakomedin "Rock Star" från Warner. Svensk premiär är det den 7 december. Filmen har regisserats av Stephen Herek och i de ledande roller finns bland andra Mark Wahlberg och Jennifer Aniston. Filmen är löst baserat på den sanna historien om Ripper Owens and Judas Priest.

Handlingen

Filmen handlar om den unge Chris Cole (Mark Wahlberg) som bor i en industristaden Pittsburgh i Pennsylvania. Chris är en vanlig kille som jobbar med att laga kopieringsmaskiner. Han bor fortfarande hemma hos sina föräldrar och sin grälsjuke bror. Han är besatt av musik och spelar på sin fritid i sitt eget band Blood Pollution. Det är inspirerat av det berömda heavy metal bandet Steel Dragon. En dag blir Chris tillfrågad om att ta plats som huvudsångare i Steel Dragon. Hans framträdande blir en stor framgång och Chris blir berömd över en natt. Jennifer Aniston spelar hans flickvän och manager.

I filmen ingår en massa låtar från Steel Dragon och kända artister och grupper som: Kiss, Jon Bon Jovi, Ted Nugent, AC/DC, Motley Crue och Dio. En del andra artister: Dokken, Slaughter, Ozzy Osbourne med flera finns med i biroller.

Betygen

Rock Star fick goda B- i betyg av slumpmässigt utvalda biobesökare i USA (CinemaScore). A+ är högst och F är lägst. Omkring 51 procent av kritiker var positiva. De tyckte i regel att Mark Wahlberg och Jennifer Aniston skötte sig bra. Bäst är ändå Timothy Spall som spelar manager för Steel Dragon.

Entertainment Weekly låter sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökarna tyckte drygt hälften (57 procent) att "Rock Star " var bättre än väntat. En majoritet (60 procent) kommer också definitivt att rekommendera den till andra. Det som drog publik till filmen var i första hand stjärnorna (47 procent) och i andra hand trailern (31 procent). Filmen drog måttligt med publik i USA och hämtade hem 18 miljoner dollar i biljettintäkter.


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy