« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Behind Enemy Lines 22 feb!

Klassisk action med häftiga scener i luften och på marken.Den 30 november var det premiär i USA för "Behind Enemy Lines" från 20th Century Fox. Svensk premiär är det den 22 februari. Filmen har regisserats av den debuterande John Moore. Han fick uppdraget tack vare en prisbelönt reklamfilm för spelföretaget Sega. I de ledande rollerna finns Gene Hackman och Owen Wilson.

Handlingen
Filmen utspelar sig i ett land i Östeuropa som påminner om Bosnien. Ett inbördeskrig pågår och svåra övergrepp genomförs. I centrum för handlingen finns löjtnant Chris Burnett (Wilson) i US Navy. Han är pilot och flyger en F/A-18 Superhornet baserad på hangarfartyget USS Carl Vinson som övervakar händelserna. Befälhavare ombord är den gamle och mycket erfarne amiralen Reigart (Hackman).

Burnett är frustrerad över att inte få slåss. I stället får han nöja sig med att skickas ut på en spaningsflygning över fientligt territorium. Han testar en ny spaningskamera och fotograferar militära styrkor på marken. De är på väg att undanröja spåren av vad som verkar vara ett folkmord. Markstyrkorna skjuter ned hans plan och Burnett tvingas hoppa i fallskärm. Han kämpar för att överleva och jagas av säkerhetspoliser och fientliga trupper. I sista ögonblicket bestämmer sig Burnetts överordnade amiral Reigart (Hackman) för att mot alla order starta en desperat räddningsoperation.

Betygen

"Behind Enemy Lines" fick goda B+ i betyg av slumpmässigt utvalda biobesökare i USA (CinemaScore). A+ är högst och F är lägst. Bäst gillades den av kvinnor under 21 år med A i betyg. Kritiker var mindre positiva (41 procent) och gav filmen omkring C i betyg.

Entertainment Weekly låter sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökarna tyckte hälften (53 procent) att "Behind Enemy Lines" var bättre än väntat. Hälften (50 procent) kommer också definitivt att rekommendera den till andra. Det som drog publik till filmen var i första hand trailern (32 procent) och i andra hand stjärnorna (25 procent).

The Internet Movie Database Ltd (IMDB) är en av de mest kända filmsajterna online med miljontals användare. Användarna kan där ge betyg till olika filmer. Just nu den 9 februari med 1780 röster ligger "Behind Enemy Lines" på det medelmåttiga betyget 6,2 av 10.


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy