« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Löftet med Jack Nicholson

Kritikerna gillar den. Men den sågas av publiken trots att Jack Nicholson gör en bra insats i huvudrollen.

Den 19 januari i år var det premiär i USA för kriminalthrillern ”The Pledge” från Warner regisserad av Sean Penn (The Crossing Guard, The Indian Runner). Förts den 23 november var det dags för svensk premiär under namnet Löftet. I de ledande rollerna finns Jack Nicholson, Aaron Eckhart, Benicio del Toro, Helen Mirren, Robin Wright Penn, Vanessa Redgrave, Mickey Rourke, Sam Shepard och Harry Dean Stanton. Rollen i denna film är Nicholsons första sedan han vann en Oscar 1997 för sin roll i Livet på den ljusa sidan "As Good as It Gets".

Handlingen

"The Pledge" är ett kriminaldrama om ett barnamord. Manuset är baserat på en bok av den kände författaren Friedrich Durrenmatt. Filmen utspelar sig på 1950-talet. I centrum för handlingen finns en polischef (Nicholson) i en liten stad. Pensionen närmar sig men så dyker ett nytt fall upp. En ung flicka har blivit mördad. Polischefen lovar flickans mamma att fånga mördaren.

Älskas av kritiker men sågas av publiken

"The Pledge" (Löftet) fick usla D i betyg av slumpmässigt utvalda biobesökare i USA (CinemaScore). A+ är högst och F är lägst. Biobesökarna under 21 år var mest positiva och gav den C+ i betyg. Kritiker var däremot i regel positiva (74 procent) och gav filmen omkring B i betyg. Nicholsons insatser rosades av många. Filmen hämtade bara hem 18 miljoner dollar i biljettintäkter i USA.

Entertainment Weekly låter sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökarna tyckte en tredjedel (33 procent) att ”The Pledge” var bättre än väntat. Bara en liten del (7 procent) ville mycket gärna se filmen en gång till. En knapp tredjedel (29 procent) kommer också definitivt att rekommendera den till andra. Det som drog publik till filmen var i första hand (48 procent) dess stjärnor.


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy