« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Return to Castle Wolfenstein

Realistisk shooter med kamp mot nazister som väntas bli en storsäljare.Nu är spelet Return to Castle Wolfenstein klart. Spelet som publiceras av Activision är ett av året mest efterlängtade spel. Utveckling har skett av Gray Matter, Nerve id och Software. Spelet är en omarbetning av id Softwares revolutionerande shoot'em up spel Castle Wolfenstein från 1992. Castle Wolfenstein var föregångaren till både Doom och Quake I. Return to Castle Wolfenstein använder samma 3D spelmotorn som i Quake III Arena. På detta sätt har man kunnat producera ett modernt spel till låg kostnad.

Slåss mot nazister

Handlingen äger rum under andra världskriget i det nazistiska Tyskland. Axelmakterna med Tyskland i spetsen kämpar mot de framryckande allierade styrkorna under ledning av USA. SS chefen Heinrich Himmler har startat ockulta och genetiska experiments för att vända kriget. Himmler tror sig vara en reinkarnation av en mörkrets furste från 900-talet vid namn prins Henry (Heinrich). Med hjälp av genetik ingenjörskonst och ockulta krafter är Himmler på väg att skapa en oslagbar armé.

Som spelare är man den amerikanske specialsoldaten B.J.Blazkowicz. B.J. är en högt dekorerad medlem av Army Rangers som rekryterats till den hemliga organisationen Office of Secret Actions (OSA). När spelet börjar är man fånge på fästningen Wolfenstein. Först skall man fly därefter gäller det att undersöka de hemliga experimenten som sker på och omkring Wolfenstein samt informera OSA. Att stoppa Himmlers fasanfulla planer blir nästa uppgift.

Grafiken är mycket bra med för den här typen av spel. Spelet är delvis inspirerat av äventyrsfilmer som t.ex. Örnästet med Clint Eastwood. Tyngpunkten ligger på singelspel men det finns också en multiplayerdel. I spelet ingår fyra karaktärsklasser: soldat, ingenjör, sjukvårdare och löjtnant. Varje karaktärsklass har en rad unika egenskaper, tillgång till speciell utrustning med mera.

Spelare kan delta i multiplayervarianten som en soldat i axelmakterna eller de allierade. De skall sedan delta i olika uppdrag som att storma ett brohuvud, infiltrera en militär installation eller försvara en strategisk position mot en fientlig attack. Till multiplayervarianten ingår en rad miljöer t.ex. en av axelmakternas flygbaser, en tysk by och ett nazistiskt laboratorium.

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev så missar du inget viktigt
Läs också vår andra artikel om Return to Castle Wolfenstein:

Return to Castle Wolfenstein betygen

Läs mer här på spelets hemsida


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy