« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Training Day: Narkotikapoliser i LA

Polisen Alonzo (Denzel Washington) får en dag till uppgift att ta hand om en nybörjare Jake (Ethan Hawke).

Den 5 oktober var premiär i USA för polisfilmen ”Training Day” från Warner Brothers. Svensk premiär är det dags för redan den 9 november. Filmen har regisserats av Antoine Fuqua och i de ledande rollerna finns Denzel Washington, Denzel Washington, Ethan Hawke, Tom Berenger och Scott Glenn.

Denzel Washington som narkotikadetektiv

I centrum för handlingen finns afroamerikanen Alonzo Harris (Washington). Han är en tuff narkotikadetektiv som arbetar i de hårdaste distrikten i Los Angeles. Alonzo får en dag till uppgift att ta hand om en nybörjare Jake Hoyt (Ethan Hawke). Jake är kandidat till ett jobb som i narkotikapolisens elitstyrka. Nu skall han praktisera ute på fältet och prova på verkligheten. Det visar sig Alonzo inte är guds bästa barn. Han har sin egen stil när det gäller att lära Jake gatans lagar.

Får bäst betyg av unga

”Training Day” fick det höga betyget B+ av biobesökarna, A+ är högst och F är lägst (CinemaScore). Bäst gick den hem hos biobesökare under 21 år med A- i betyg. Sämst gick den hem hos män och kvinnor över 35 år med B resp C+ i betyg. Kritikerna, som i regel är män över 35 år, gav den omkring B i medelbetyg.

Mer än två tredjedelar av biobesökarna tyckte att "Training Day" var bättre än väntat. Lika många av biobesökarna rekommenderar gärna filmen åt andra. Det som drog besökare till filmen var i första hand (55 procent)dess stjärnor och in andra hand (20 procent) dess trailer (Entertainment Weekly).

Filmen fick en bra premiärhelg i USA där den gick upp på första plats. Den har hämtat hem goda 70 miljoner dollar i biljettintäkter i USA.


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy