« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Monsters, Inc. en toppfilm!

En efterlängtad datoranimerad komedi med svensk premiär den 8 februari.


Den 2 november var det premiär i USA för den datoranimerade filmen Monsters, Inc. från Disney. Filmen har producerats av Pixar (Toy Story 2, A Bug's Life) och regisserats av Peter Docter och David Silverman.

Handlingen

Filmen utspelar sig i staden Monstropolis där det bor monsters av alla slag och storlekar. I centrum för handlingen finns monsterna James P. Sullivan (kallad Sulley) och hans bäste vän, rumkompis och arbetskamrat Mike Wazowski. De arbetar i företaget Monsters, Inc. Sulleys uppgift på företaget är att skrämma barn och Mike är hans assistent. Monstervärldens kraftkälla är barnskrik som de samlar in i den riktiga världen. Monsterna är rädda för barn som de tror är giftiga. Så en dag händer något förskräckligt. En liten flicka Boo följer efter Sulley in i monstervärlden. Sulley måste med Mikes hjälp rädda situationen. Det leder till att trion Sulley, Mike och Boo råkar ut efter en massa äventyr som överträffar deras vildaste fantasi.

Strålande betyg

Filmen fick det maximala betyget A+ i betyg av slumpmässigt utvalda biobesökare i USA (CinemaScore). A+ är högsta och F är lägsta betyg. Nästa alla (95 procent) av kritikerna är klart positiva. Många tycker att Monster är i klass med årets publikfilm Shrek. De flesta tycker ändå att Toy Storyfilmerna var ännu bättre (Rottentomatoes.com).

Entertainment Weekly låter sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökarna tyckte drygt hälften (62 procent) att Monsters var bättre än väntat. Omkring hälften (54 procent) tänker se den en gång till. De flesta (86 procen) kommer också definitivt att rekommendera den till andra. Det som drog publik till filmen var i första hand dess trailer.

The Internet Movie Database Ltd (IMDB) är en av de mest kända filmsajterna online med miljontals användare. Användarna kan där ge betyg till olika filmer. Just nu (den 5 februari med 7080 röster ligger Monsters, Inc. på det mycket goda betyget 8,3 av 10.

Filmen har dragit in 250,6 miljoner dollar i publikintäkter i USA. Det gör att den ligger fjärde plats bland årets (2001) publikfilmer och nittonde plats på de största publikfilmerna genom tiderna i USA.


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy