« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Klart: Europa Universalis II

Historiskt strategispel i realtid från Sverige. Uppföljare till det framgångsrika Europa Universalis.

Nu är realtid strategispelet Europa Universalis II klart och det släpps i Sverige den 5 december. Spelet är en uppföljare till strategispelet Europa Universalis. Europa Universalis utvecklades av det svenska företaget Paradox Entertainments och släpptes i december år 2000. Uppföljaren Spelet Europa Universalis II har också utvecklats av Paradox Entertainments. Skandinavisk förläggare och distributör av spelet blir som för den första delen Vision Park. Europa Universalis mottogs positivt sätt av både spelare och internationell spelpress.

Europa Universalis II innehåller ett komplett nytt introduktionssystem som kommer att hjälpa nya spelare att snabbare lära sig spelet. Flera nyckelfunktioner i spelet är öppna för spelaren att ändra på efter eget tycke som till exempel historiska händelser och olika scenarier. En ny matchningsservice för spel över Internet kommer även att finnas med.

Europa Universalis II utökar spelets horisonter. Spelaren kan nu inte endast välja att spela 8 europeiska supermakter som i föregångaren. I uppföljaren kan man välja vilken nation som helst som någonsin har existerat. Detta betyder över 100 spelbara nationer inklusive den japanska Shogunstaten, det kinesiska kejsardömet och olika afrikanska stammar!

En ytterligare skillnad från det första spelet är att Europa Universalis II innehåller ytterligare 100 år av världshistorien - inklusive det hundraåriga kriget (mellan England och Frankrike) och Napoleontiden. Spelet sträcker sig över 400 år (1419-1820) och ger spelarna hundratals speltimmar. Det gäller att skickligt hantera religion, handel, erövringar, upptäckter och diplomati.

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy