« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Årets publikfilm Shrek blir spel

TDK Mediactive och Activision Value släpper i november Shrek Game Land Activity Center för PC i USA.

Spelet innehåller sju olika delspel och pussel och hamnar på ett pris av omkring 20 dollar (200 kronor). Första Shrekspelet kom i höstas Shrek: Fairy Tale Freakdown för Nintendo Game Boy Color. I mitten av november väntas dessutom Shrek för Microsoft Xbox.

Shrek är en helt dataanimerad satirisk äventyrlig komedi från DreamWorks Pictures som hade premiär i våras i USA. Filmen Shrek baserades på barnboken Shrek! av Wiliam Steig och gjordes av skaparna bakom den animerade filmen Antz. Filmen är årets publikfilm i USA där den dragit in fantastiska 266 miljoner dollar i biljettintäkter.

Handlingen

I centrum för handlingen finns det gröna monstertrollet Shrek som bor i ett träsk. Shrek är grov och oborstad och med originella vanor. En dag börjar träsket översvämmas av irriterande figurer från sagor. De har blivit utstötta från sitt hemland Duloc av den elake regenten Lord Farquaad. Shrek ger sig iväg till Duloc tillsammans med en talande åsna för att rädda sitt hem. Lord Farquaad lovar att ta tillbaka sagofigurerna till Duloc. Förutsättningen är att Shrek räddar den vackra prinsessan Fiona undan en eldsprutande drake och för henne till Duloc. Historien slutar med att Shrek lär sig älska och blir älskad.

I filmen parodierades Disneyfigurer som: Snövit, hennes sju dvärgar, Pinocchio, Tingeling, Robin Hood, Dumbo och de tre små grisarna.

Filmen fick ett mycket högt betyg av biobesökarna i USA. Kritikerna var också mestadels mycket positiva. Enligt kritikerna innehöll den en trevlig blandning av äventyr, komedi och satir. Flera av kritikerna tyckte att den överglänste Disneys filmer.

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy