« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Enigma

Svensk premiär den 19 oktober. I regi av Michael Apted. En romantisk thriller som utspelar sig under det Andra världskriget.

I slutet av september var det premiär i England för filmen Enigma som producerats av Mick Jagger. I de ledande rollerna finns Dougray Scott, Kate Winslet, Jeremy Northam, Saffron Burrows med flera. Den har fått ett mycket gott betyg av biobesökare och kritiker i Storbritannien.

Handlingen

Namnet syftar på den kodmaskin kallad "Enigma" som tyskarna använde för att koda sina meddelanden under Andra världskriget. Filmen utspelar sig i Bletchley Park som är en mycket hemlig inrättning i Storbritannien. Där avslöjas tyskarnas Enigmakrypto - det chiffer som är Tredje Rikets nervsystem. Nu kan de allierade tolka sändningar till och från tyska ubåtar. Denna fördel för de allierade kan innebära att de besegrar Tyskland och vinner kriget.

Men plötsligt byter de tyska ubåtarna chifferkod och slaget om Atlanten tycks förlorat för de allierade. Ledningen vänder sig till det unga geniet Tom Jericho (Dougray Scott). Under hård tidspress måste han lösa de nya tyska kodade meddelandena. Samtidigt måste han stå ut med att kvinnan han är förälskad är försvunnen. Mycket tyder dessutom på att det måste finnas en högt uppsatt spion på Bletchley Park. Den enda Tom vågar lita på är en ung kvinna Hester Wallace (Kate Winslet).


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy