« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Sverige 19 oktober: Scary Movie II

Premiär för ny skräckkomedi som parodierar moderna skräckfilmer liksom föregångaren Scary Movie (2000).

Den 7 juli förra året var det premiär i USA för skräckkomedin Scary Movie från Dimension Films regisserad av Keenen Ivory Wayans. Handlingen var en parodi på moderna skräckfilmer som: Scream 1-3, I Know What You Did Last Summer, Halloween och Friday the 13th, The Sixth Sense och The Blair Witch Project. Scary Movie blev en stor publikfilm drog in över 157 miljoner dollar i biljettintäkter i USA.

Den 4 juli i år var det premiär i USA för uppföljaren Scary Movie II. Svensk premiär är det dags för den 19 oktober. I ledande roller finns bland andra: Marlon Wayans, Shawn Wayans, James Woods, Chris Elliott, Tim Curry och Anna Faris. Handlingen är en parodi på moderna filmer med tyngdpunkt på skräckfilmer liksom föregångaren. Filmer som parodieras är bland andra ''Charlie's Angels'', "Exorcisten", "Hannibal" och "Under ytan".

Gillas av unga avskys av äldre!

Biobesökarna gav nästan identiskt samma betyg till uppföljaren som till originalet. Scary Movie II fick låga B- i betyg av biobesökare i USA (CinemaScore). A+ är det högsta betyget och F det lägsta. Biobesökarna under 21 år var mycket positiva och gav den B+ i betyg. I åldersgruppen mellan 21 och 34 år blev det dåliga C+ i betyg. Bland besökare över 35 år fick den bottenbetyget D. Kritikerna var ganska negativa och gav filmen C+ i betyg.

Bland biobesökarna tyckte en tredjedel (34 procent) att Scary Movie II var bättre än väntat. En dryg tredjedel (35) procent) kommer också definitivt att rekommendera den till andra. (Entertainment Weekly). För de flesta (45 procent) var föregångaren som gjorde att de gick på filmen. I USA har filmen hämtat hem hyggliga 71 miljoner i biljettintäkter.


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy