« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

The Fast and the Furious

Den 22 juni var det premiär i USA för ”The Fast and The Furious” från Universal Pictures som regisserats av Rob Cohen (The Skulls). Svensk premiär är det dags för den 5 oktober.

Den 22 juni var det premiär i USA för ”The Fast and The Furious” från Universal Pictures som regisserats av Rob Cohen (The Skulls). Svenks premiär är det dags för den 5 oktober. I de ledande rollerna finns Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster, Rick Yune, Michelle Rodriguez med flera.

Handlingen

”The Fast and The Furious” är en action äventyrsfilm som utspelar sig på gatorna i Los Angeles. Filmen skildrar ungdomsgäng som har illegala fartfyllda gatutävlingar med trimmade japanska sportbilar. Den nyutbildad polisen Brian (Walker) får i uppdrag att infiltrera ett gäng. Brians uppgift är att undersöka en serie rån och kapningar av lastbilar. Men gänget han är med i anar oråd och misstänker att det finns en inkräktare. I filmen ingår både en kärlekshistoria och vilda bildtävlingar.

Betygen

Filmen fick goda B+ i betyg av slumpmässigt utvalda biobesökare i USA (CinemaScore). A+ är högsta och F är lägsta betyg. Filmen gick bra hem hos de yngre besökarna medan de över 35 år var negativa. Kritikerna ger filmen omkring C i betyg. Drygt hälften (55 procent) av kritikerna är klart positiva. Genomgående tycker de att filmen är snygg och fräsig men ytlig (Rottentomatoes.com).

Entertainment Weekly låter sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökarna tyckte en tre fjärdedelar (73 procent) att The Fast and The Furious var bättre än väntat. Ännu fler (76 procent) kommer också definitivt att rekommendera den till andra. Det som drog publik till filmen var i första hand (43 procent) dess trailer. Filmen har dragit in hela 144 miljoner dollar i biljettintäkter i USA.Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy