« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

ALI: Will Smith slår knock?

Om man skall döma av trailern är det en storslagen film med Will Smith i toppform.Den 25 december var det premiär i USA för filmen Ali från Columbia Pictures. Den handlar om boxaren Muhammad Alis fantastiska liv. Ali har regisserats av den framgångsrike Michael Mann (The Insider, Heat, Manhunter, The Last of the Mohicans, Thief, The Keep). I huvudrollen finns som sig bör storsnackaren framför alla andra Will Smith. Om man skall döma av trailern är det en storslagen film med Will i toppform.

Boxning är ett vanligt ämne i filmer från Hollywood. Senast var det storfilmen The Hurricane med Denzel Washington. En storfilm om århundradets boxare Muhammad Ali är därför på sin plats. Cassius Clay som han hette från början slog igenom med att vinna en olympisk guldmedalj 1960. Därefter blev han legendarisk genom sin rappa tunga, bländande boxningskonst, vägran att åka till Vietnam och framgångsrika comebacker.

Betyg

Majoriteten (66 procent) av de omkring 50 recensioner som kommit från kritiker i USA är positiva (Rotten Tomatoes). Filmen verkar gå mot betyget B bland kritiker. A+ är högsta och F är lägsta betyg.

The Internet Movie Database Ltd (IMDB) är en av de mest kända filmsajterna online med miljontals användare. Användarna ge betyg till olika filmer. Just nu ligger Ali på betyget 5,5 av 10 av där.

Entertainment Weekly låter också sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökarna tyckte en fjärdedel (27 procent) att Ali var bättre än väntat. Nästan hälften (45 procent) kommer också definitivt att rekommendera den till andra. Det som drog publik till filmen var i första hand (41 procent) stjärnorna.


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy