« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Stjärnporträtt: Sandra Bullock

Stjärnporträtt av Sandra Bullock
Sandra Bullock hamnar ofta högt upp när det gäller priset "The People's Choice Awards" (Folkets val) till USA:s bästa filmskådespelare. Det är i regel Julia Roberts som vinner. Sandra Bullocks filmer har tillhört olika genrer: komedi, drama och action. Hon är också mycket omtalad på Internet. Det är därför naturligt att hon ingår i vår serie av porträtt.

Hennes bästa filmer enligt publikens betyg är A Time To Kill (1995), While You Were Sleeping (1995) och Speed (1994). Under 1999 har hon varit aktuell med filmen Forces of Nature som nu finns att hyra på video/DVD. De roller hon spelat är ofta varit som en söt, charmig och tuff tjej. Hon föddes 1964 så år 2002 fyller hon 38 år. I fortsättningen gäller det därför att hon hittar alltmer kvinnoroller. Om många skådespelare säger man att de bara har ett ansiktsutttryck. Det gäller absolut inte Sandra Bullock. Man lägger också märke till att hon dessutom har ett intensivt kroppsspråk. Sandra Bullock gör alltid ett mycket vitalt intryck. När hon finns i bild är det liten risk att man somnar till. Sandra kan också skapa uppmärksamhet kring sig själv och sina filmer. Bland annat har hon gjort mycket lyckade framträdanden i TV hos David Letterman. Sammantaget tror vi att hon bör ha goda chanser att kunna hänga med i många år till.

Under år 2000 medverkade Sandra Bullock i tre filmer. 28 Days som är en dramakomedi från Columbia Pictures. I den filmen spelar Bullock en storstadsjournalist som tvingas skriva in sig på ett behandlingshem för missbrukare. I actionkomedin Miss Congeniality spelar Bullock en hemlig FBI agent som ställer upp i en skönhetstävling å jobbets vägnar.

En charmig tuff tjej på film
De roller hon spelat har ofta varit som en söt, charmig och tuff ung tjej. I fortsättningen gäller att hon hittar mer kvinnoroller. Om många skådespelare säger man att de bara har ett ansiktsutttryck. Det gäller absolut inte Sandra Bullock. Man lägger också märke till att hon dessutom har ett intensivt kroppsspråk. Sandra Bullock gör alltid ett mycket vitalt intryck. När hon finns i bild är det liten risk att man somnar till.

Naturlig och okonstlad i verkligheten
I det verkliga livet är Sandra Bullock känd för att vara uppföra sig mycket naturligt och okonstlat. Hon kan också skapa uppmärksamhet kring sig själv och sina filmer. Bland annat har Sandra gjort mycket lyckade framträdanden i TV hos David Letterman. Sammantaget tror vi att hon bör ha goda chanser att kunna hänga med i många år till.

Eget produktionsbolag
Sandra Bullock har ett stort intresse för allt som har med filmproduktion att göra. För att få utlopp för sitt intresse har hon startat ett bolag för att producera filmer. Bolaget som heter Fortis drivs från Austin Texas där Sandra Bullock är bosatt sedan några år tillbaka. Fortis har gjort filmerna "Hope Floats" för Fox, "Practical Magic" för Warners och "Gun Shy" för Buena Vista. Sandra producerade men spelade inte i "Gun Shy" som nu är på gång i USA.

Senaste filmerna

28 Days (2000)
28 Days som är en dramakomedi från Columbia Pictures med Betty Thomas som regissör. Filmningen sker till stora delar i den lilla staden Asheville North Carolina och I New York. I filmen spelar Bullock Gwen Cummings som är känd journalist i New York. På sin systers bröllop i New York blir Gwen så berusad att hon kör en limosine rakt in i en trädgård. Hon får böter och tvingas skriva in sig på ett behandlingshem för missbrukare Serenity Glen.

Miss Congeniality (2000)
Sandra Bullock kommer att producera och spela i filmen Miss Congeniality för filmbolaget Warner. Det är en actionkomedin där Sandra Bullock spelar en FBI agent som är en grupp av terrorister på spåret. Gruppen planerar att bomba skönhetstävlingen Miss Congeniality New Jersey. För att förhindra detta ställer FBI agenten själv upp i tävlingen under annan indetitet.

Möjliga filmer

Exactly 3:30
Exactly 3:30 är en romantisk komedi som Sandra Bullock gör för Disney. Den handlar om en kvinna (spelad av Bullock) med en mycket förarglig ovana. Hon kommer alltid kommer försent. Ovanan hotar hennes förhållande med fästmannen som hon vill gifta sig med. För att få bort ovanan engagerar hon en psykolog. Med psykologens hjälp skall hon komma i tid till bröllopet. Nu tillstöter ett annat problem. Hon är förälskad i psykologen.

Wildest Dreams
MGM och Sandra Bullock har kommit överens om att göra filmen "Wildest Dreams". I filmen finns en kärlekshistoria liknande den i "Ghost". Det handlar om en kvinna vars man dör i en olycka. I ett par år är hon emotionellt blockerad på grund av olyckan. Men så händer något märkligt kanske övernaturligt. I sina drömmar får hon budskap från en mystisk man som kan hjälpa henne komma över sorgen.

The List
Sandra Bullock kommer att producera också kanske spela i "The List" som är en romantisk komedi. Den är skriven av manusförfattarna till "Runaway Bride" och filmbolaget Warner sköter distributionen . Det hela handlar om en ungkarl som är på väg att gifta sig. Men först vill han kolla om fästmön duger. Hon får en lång lista på saker som hon skall göra innan han går med på att gifta sig med henne.


Jim Olsson


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy