« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Julia Roberts: Stjärnporträtt:

Här presenterar vi den berömda skådespelerskan Julia Roberts.

Julia Roberts är fortfarande ung och med många filmer framför sig. Hon föddes 1967 och blir 35 år 2002. Julia Roberts är en mycket allsidig skådespelerska. Hon har firat stora triumfer båder när det gäller drama och komedi.

När Julia växte upp ville hon bli veterinär. Hon är fortfarande mycket förtjust i djur. Sjutton år gammal anslöt hon sig till sin äldre syster Lisa i New York för att bli skådespelerska. Julia Roberts började också jobba som modell för Click Modeling Agency för att betala räkningarna. Samtidigt deltog hon i olika utbildningar för skådespelare dock utan att fullfölja någon av dem.

Roberts fick ett mindre genombrott 1986 när hon fick en roll i dramat Blood Red. Hennes äldre bror Eric hade en roll i filmen och övertalade regissören Eric Masterson att ta med Julia i filmen. Filmen blev inte lyckad utan lades snabbt på hyllan. Den kom till slut upp på biograferna 1990.

Komedi och Drama
Juli Roberts slog igenom 1989 med sin roll "Steel Magnolias" för vilken hon blev nominerad för Oscar (Academy Award). Hon nominerades också nästa år för rollen i Pretty Woman. Genombrottet med Pretty Woman förändrade bilden av henne. I Hollywood är Julis Roberts utan konkurrens när det gäller romantiska komedier. Men hon har också gjort bra insatser dramafilmer. Julia Roberts insatser som skådespelerska har gjort att hon räknas som en av de viktigaste personerna i Hollywoods filmindustri! Hon är folkets favorit skådespelerska nummer ett. I "The Peoples Choice Awards" kom Julia Roberts hon på första plats som den populäraste skådespelerskan i USA före Sandra Bullock och Meryl Streep. Priset är baserat på en opinionsundersökning av vad befolkningen i USA anser.

Julia Roberts får ofta bra kritik av recensenter och det är ingen tillfällighet. Hon läser massor av manus och väljer bara filmer som hon gillar att göra. Även dåliga manus fortsätter hon att läsa till slutet. Julia Roberts vill inte vara bokad för filminspelningar i många år. Hon med att planera filmandet något år år framåt. Mellan filmerna hon tar ett par månaders ledighet.

Roberts bästa filmer enligt publiken är: Steel Magnolias(1988), Pretty Woman (1990), Sleeping with the Enemy (1991), My Best Friend's Wedding (1997), Stepmom (1998), Runaway Bride (1999)och den prisade Erin Brockovich (2000).

En energisk och intelligent tjej på film
De roller hon spelat är ofta varit mycket varierande. Hon är inte stylad som många skådespelerskor utan spelar sina roller mycket trovärdigt. Julia Roberts gör alltid ett mycket energiskt och intelligent och intryck. Hon kan ensam höja tempot och sätta fart på en film.

Opåverkad av berömmelsen
Julia Roberts är känd för att i vardagen vara uppföra naturligt och okonstlat. Uppvaktningen från allmänheten och massmedia har hon blivit van vid. Julia har inget behov av att spela filmstjärna och tycker inte att uppvaktande fans, fotografer och journalister och utgör något problem privat. Tvärtom försöker hon alltid ställa upp och vara vänlig mot folk som hon möter. Hon åker ofta tunnelbana i New York och säger att hon i stort sett är opåverkad av berömmelsen. I vardagen handlar och städar hon ofta som vanligt folk. Julias hobby är att sticka och ofta blir det tröjor till vänner. Under filminspelningarna blir det mycket väntetid och då passar hon på att sticka.

Produktionsbolag och agent i New York
Julia Roberts vet ganska väl vad hon vill både privat och som skådespelerska. Hon flyter inte alls med strömmen. Julia väljer sina filmer noga och förbereder sig väl. Mellan filmerna tar hon några månaders paus. Julia har ett eget productionsbolag "Shoelace Productions" som finns i New York City. Hennes filmagentur är ICM (International Creative Management). I höstas blev hon blev medlem i den exklusiva klubb av skådespelare som har fått mer än 20 miljoner dollar för en film: Harrison Ford, Mel Gibson, Jim Carrey och Will Smith. Allt talar för att hon har många lyckade filmer framför sig.

Julia Roberts fick sin första Oscar år 2001 för sin huvudroll i "Erin Brockovich".

"Erin Brockovich"
Filmen "Erin Brockovich" som bygger på en verklig historia kommer hade premiär under våren 2000. I den spelar Julia Roberts en frånskild småfräck kvinna Erin Brockovich med tre barn. För att försörja sig söker Erin jobb som sekreterare hos advokaten Ed Masry. Masry företräder personer som drabbats av giftutsläpp från Pacific Gas & Electric Co. Masry tycker inte att hon är kvalificerad men den frispråkiga Erin ger sig inte förrän hon får jobbat. Erin gör ett storartat jobb med hjälp av okonventionella arbetsmetoder. I praktiken blir hon en kvalificerad medarbetare Masry. Hennes insats gör att advokaten Ed Masry får till stånd en mycket förmånlig förlikning 1992. Pacific Gas & Electric Co betalar ut hela 333 miljoner dollar till de drabbade. För det får Erin några miljoner dollar i bonus. Det är en mycket bra film med Julia Roberts i toppform som aldrig förr.


Jim Olsson


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy