« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Stjärnporträtt: Sarah Michelle Gellar

Stjärnporträtt Sarah Michelle Gellar
Sarah Michelle Gellar är född 1977 och fyller år den 14 april. Trots sin ungdom är hon ett hett namn i Hollywood. Sarah är också ett föredöme och en idol för många. Det har hon blivit genom sina insatser i TV och på film.

Absolut "Girl Power"!
Sarah utstrålar äkta "Girl Power" till skillnad från Spice Girls. Hon är vacker, begåvad och intelligent (gick ut skolan två år i förväg med höga betyg). Hon bär två tatueringar som illustrerar hennes personlighet. På ryggen har hon en kinesisk symbol för integritet. En Tao symbol för tålmodighet på insidan av höger vrist.

Hon är stark också. Denna aktris må se ut som en spröd liten blondin (falsk), men bakom fasaden lurar en riktig tuffing. Sarah har tränat den koreanska kampsporten Tae Kwon Do i fem år och erövrat ett brunt bälte. Hon har också tävlat i skridskoåkning i tre år på hög nivå. Just nu ägnar hon sig åt bl.a. kick-boxning, vanlig boxning, "street fighting" och gymnastik.

Upptäckt vid fyra års ålder.
Hon började sin karriär redan vid knappt fyra års ålder. Sarah Michelle Gellar upptäcktes då av en agent då hon satt på en restaurang och åt med sin mor. Bara några veckor därefter medverkade hon i sin första TV-film "An Invasion of Privacy".

1982 gjorde hon bl.a. en reklamsnutt för Burger King. Denna var den första som vågade nämna en konkurrents namn i sin reklam, nämligen McDonalds. Sarah Michelle fick uppdraget att säga att hon endast åt på Burger King, och att McDonalds hamburgare var mindre än Burger Kings. Detta ledde till att hon, såväl som Burger King, blev stämda av McDonalds, samt att Sarah Michelle inte kunde gå in på en McDonalds-restaurang utan förklädnad, p.g.a. "trovärdighet i reklam".

Bred bakgrund med teater, TV och film.
Sarah Michelle har medverkat i ett teaterpjäser, såpor och tv-serier, filmer. I pjäsen The Widow Claire på Circle in the Square spelade hon mot Matthew Broderick och Eric Stoltz.
Hennes genombrott var såpa-serien Swans Crossing (1992), där Sarah Michelle spelade huvudrollen som Sydney Rutledge. Serien varade knappt ett par månader, men lojala fans hyllar än idag serien.

Succé på TV med "Buffy the Vampire Slayer"
När Sarah Michelle fick rollen som Buffy Summers i Warner Brothers nya serie "Buffy the Vampire Slayer", blev hon känd över stora delar av världen. På nätet hittar man på en sökning av "Sarah Michelle Gellar" uppemot 35,000 hemsidor. Det finns en mängd sajter som höjer denna unga skådespelerska till skyarna. Men det är inte det enda. Tack vare framgången med "Buffy the Vampire Slayer" har Sarah Michelle fått ett flertal roller i stora kassasuccéer som t.ex. Jag vet vad du gjorde förra sommaren ("I Know What You Did Last Summer"), En djävulsk romans ("Cruel Intentions") och Scream 2.

Flera priser och utmärkelser.
1994 nominerades Sarah Michelle Gellar till sin första Emmy (TV-världens Oscar) för sin roll i tv-såpan "All My Children". Hon vann inte den gången, men blev nominerad på nytt 1995 - och tog hem spelet.

1998 vann hon en Blockbuster Entertainment Award i kategorin Bästa kvinnliga biroll: Skräck för sin roll i Jag vet vad du gjorde förra sommaren. Hon nominerades även till en MTV Movie Award för denna film i kategorin Kvinnlig genombrottsroll.

Dessutom har Sarah Michelle tagit hem fyra online TV-Guide Awards och två Teen Choice Awards. Hon har varit med på YM Magazine Hot 100 List, och röstades fram 1998 av läsarna till en brittisk herrtidning som den sexigaste kvinnan i världen utav 100 kandidater. Samma år röstades hon av People Magazines fram som en av de 50 vackraste människorna.

Kommande filmer och TV
Sarah Michelle Gellar är intensivt sysselsatt med att spela in nya avsnitt i serien "Buffy the Vampire Slayer". TV-serien görs för Warner Brothers. Warner tycker att priset per avsnitt 1 miljon dollar är för dyrt och vill förhandla om villkoren. Producent för TV-serien är 20th Century-Fox Television. De hävdar att om inte Warner accepterar nuvarande villkor kommer serien att flyttas till Fox egen TV-kanal. När det är avbrott i TV-serien finns det möjligheter för Sarah Michelle Gellar att delta i filminspelningar.

Sarah Michelle Gellar: Tre filmer på g

Scooby Doo med Sarah Michelle Gellar

Se också Jeanette's Moviepage:
http://home6.swipnet.se/~w-68725/hemsid3.htm


av Jeanette Larsson och Jim Olsson


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy