« Hem

Avdelningar
 » Teknik
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel


Resurser
 » Arkiv
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Stjärnporträtt: Cameron Diaz

Porträtt av Cameron Diaz som i dagarna fyller 30 år.Cameron Diaz föddes 1972 i San Diego och fyller 30 år den 30 augusti. Det är något speciellt med Cameron Diaz. Själv beskriver hon sig som "äventyrlig, oberoende och tuff". Som många andra skådespelerskor i Hollywood är hon mycket vacker. Det räcker emellertid normalt bara för att klara sig i några enstaka filmroller. Cameron Diaz verkar ha det där som gör att hon kan bli en kommande superstjärna. Cameron Diaz har visat i flera filmer att hon också är en duktig skådespelerska. Hon har fått beröm för sina insatser i "Being John Malkovich" och "Any Given Sunday". Cameron Diaz spelade också en av huvudrollerna i den omskrivna filmen Charlies Angel's. Vi har nu gjort en ordentlig uppdatering av vår tidigare presentation av Cameron Diaz .

Fotomodell vid 16 års ålder
Cameron lämnade hemmet när hon var 16 år och började en karriär som modell. På ett party i Hollywood träffade hon en fotograf som inom en vecka hade hjälpt henne få ett kontrakt med Elite Modeling Agency. De närmaste åren bodde hon i Japan, Australien, Mexico, Marocko och Paris. Vid 21 års ålder hade hon nått toppen som modell. Hon hade varit på omslaget för tidskrifter som Mademoiselle och Seventeen och gjort reklam för Calvin Klein, Levi's och Coca Cola. Nu ville hon prova på att göra något nytt.

Stort genombrott i första filmen
På förslag från sin agent återvände hon 1993 till Kalifornien för att försöka bli filmskådespelerska. Bara några veckor därefter medverkade hon i sin första film "The Mask" med Jim Carrey. Regissören Charles Russell imponerades av Camerons humör och framåtanda och övertygade producenterna vid filmbolaget New Line Cinema att hon skulle ha huvudrollen. I början förstod inte Cameron vilken stor film hon deltog i. När det gick upp för henne blev hon stressad och sjuk i magsår.

Skada ledde till mellanår
Efter "The Mask" var dörrarna öppna för henne i Hollywood. Hon erbjöds också huvudrollen i Mortal Kombat. För att genomföra rollen behövde hon träning i kampsport. Oturligt nog skadade hon vristen under träning när hon slog ett karateslag mot sin tränares huvud. Hon förlorade rollen och filmbolagen började tappa intresse för henne. Diaz återvände till högt betalda modelljobb och lägre betalda roller i oberoende mindre filmer. I dessa filmer fick hon göra flera roller som utvecklade henne som skådespelerska. När hon fick chansen i en stor film igen "My Best Friend's Wedding" gjorde en en mycket bra insats.

Priser och utmärkelser
Hennes första stora pris var en Blockbuster Entertainment Award 1998 för sin biroll i "My Best Friend's Wedding" (1997). För sin insats i "There's Something About Mary" (1998) vann hon många priser (awards): American Comedy, Blockbuster Entertainment, MTV Movie och NYFCC. Hon nominerades för sina insatser i Golden Globe Awards 1999 och 2000 för TSAM (1998) och Being John Malkovich (1999). Hon hamnar ofta högt upp när man röstar fram populära skådespelerskor.

Kommande filmer i Sverige och USA
Cameron Diaz har flera filmer på gång i Sverige och USA. Nyligen hade ”The Sweetest thing” (Sv. titel ”Snygg, sexig och singel”) premiär. Vilket är en film där Cameron spelar en roll som passar henne som hand i handsken, d.v.s. rolig, kaxig, snygg och lite galen. Diaz spelar singeltjejen Christina Walters som har det frigjorde mottot att istället för att hitta mannen i ditt liv, hitta den som känns rätt för kvällen. En kväll händer dock det otänkbara, Christina träffar sin själsfrände och för att göra det hela lite mer komplicerat var han bara i stan över dagen/kvällen och har rest dagen efter. Vilket är inledningen till en vild resa på jakt efter Mr. Right tillsammans med bästa vännen Courtney (Christina Applegate).

De närmaste åren är Diaz aktuell i några filmer som t.ex. uppföljaren till ”Charlie’s angels” (Sv. titel Charlies änglar) där de tre hjältinnorna (Diaz, Lucy Liu och Drew Barrymore) åter strålar samman. Den beräknas komma under mitten av 2003.

”Gangs of New York” är däremot en allvarligare film än vad vi är vana att se Cameron i. Hon spelar ficktjuven Jenny Everdeane som hjälper en ung man, Amsterdam (Leonardo DiCaprio) att hämnas sin fars död. Vilket visar sig vara vare både svårt och farligt, då fadern blev mördad på grund av ett krig mellan de inhemska vita och de nyanlända italienska immigranterna. Handlingen utspelar sig under mitten av 1800-talet och Martin Scorsese har både producerat och regisserat filmen. Flera kända namn gömmer sig i rollistan förutom Diaz och DiCaprio som till exempel Daniel Day-Lewis och Liam Neeson. Den beräknas ha premiär redan under oktober 2002.


av Anette Uddqvist och Jim Olsson
Publicerad: Aug 27, 2002Tillbaka Upp Skicka
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2006 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy