« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Förhandstitt: Jurassic Park 3

Förhandstitt av Jurassic Park 3 med Sam Neill, Michael Jeter, Téa Leoni, William H. Macy, Trevor Morgan, Alessandro Nivola m fl.


Den 18 juli år var det premiär i USA för den tredje delen i serien Jurassic Park från Universal Pictures. Svensk premiär blir det den 24 augusti. Den första filmen Jurassic Park (1993) ligger på plats 5 i publiklistan genom tiderna och hämtade hem hela 357 miljoner dollar i biljettintäkter bara i USA. Uppföljaren The Lost World: Jurassic Park (1997) lyckades klart sämre men drog ändå in 229 miljoner dollar i biljettintäkter.

Serien om Jurassic Park baseras på två böcker av Michael Crichton. Han har också tillsammans med Steven Spielberg varit med och producerat den tredje filmen. I de ledande rollerna finns: Sam Neill, Michael Jeter, Téa Leoni, William H. Macy, Trevor Morgan och Alessandro Nivola. Regissör är Joe Johnston som tidigare gjort filmerna: Jumanji, October Sky, The Pagemaster, The Rocketeer och Honey I Shrunk the Kids. Filmningen började i augusti i Los Angeles och på Hawaii. Handlingen i Jurassic Park III var länge oklar. Det berodde bland annat på att manuskriptet ändrades flera gånger om. Enligt William H. Macy var handlingen också vid inspelningen oklar vilket försvårade skådespelarnas rolltolkningar.

De två första filmerna
I Jurassic Park (1993) utspelades handlingen på ön Isla Nublar belägen mitt ute i Stilla Havet. Där hade företaget InGen under ledning av John Hammond (Richard Attenborough) skapat en unik park. Parken var avsedd för turister och var full med dinosaurier. De hade skapats av InGen med hjälp av avancerad genteknik. Problemet var att dinosaurierna visade sig vara alltför farliga för eventuella besökare.

I ”Lost World: Jurassic Park, The” (1997) visade det sig att det fanns en ö till med dinosaurier. Det var ön Isla Sorna som är belägen 150 km söder om Isla Nublar. Det var på Isla Sorna uppfödningen av dinosaurier skedde innan de transporterades till parken på Isla Nublar. InGen tänkte föra dinosaurier från ön till en park i San Diego. Som väntat uppstod det problem och dinosaurierna kom fria och löpte amok.

Handlingen i Jurassic Park III
Handlingen i filmen utspelar sig fyra år efter händelserna i Lost World. I filmens början söker den förmögne Paul Kirby (William H. Macy) upp Dr. Alan Grant (Sam Neill). Kirby erbjuder sig stödja Grants forskning om dinosaurier. Villkoret är att Grant ställer upp som guide under en rundflygning över ön Isla Sorna. Ombord på flygplanet finns förutom Paul Kirby och Grant ett mindre sällskap. I sällskapet ingår Kirbys hustru Amanda (Téa Leoni). När de når ön visar det sig att Kirby tänker landa där trots protester från Grant om farorna. Vid inflygningen uppstår problem och det blir en våldsam kraschlandning i djungeln.

Efter kraschlandningen råkar sällskapet ut för den ena obehagliga överraskningen efter den andra. En ny stor skräcködla möter dem i form av en enorm Spinosaurus. Det blir en dramatisk kamp mellan jagade människor och förföljande dinosaurier. Sällskapet upptäcker senare att det finns en ny kull av märkliga Raptor dinosaurier på ön. Dessa är inte bara hemska utan också mycket intelligenta. Som om inte det var nog måste människorna dessutom också klara sig undan hoten från flygande dinosaurier Pteranadons.

Trailer:
Trailern verkar spegla innehållet bra, är underhållande och värd att ladda ned. Den är omkring 2 minuter lång.

Trailer, hög upplösning (Quicktime) - 14,5Mb


av Jim Olsson
Fakta:
I rollerna: Sam Neill, Michael Jeter, Téa Leoni, William H. Macy, Trevor Morgan, Alessandro Nivola m fl.
Regisserad av: Joe Johnston
Skriven av: Peter Buchman
Filmgenre: Äventyr / Action
Längd: okänd
Land: USA
Premiärdatum: 18 juli i USA
Website: http://jp3.jurassicpark.com


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy