« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Förhandstitt: Tomb Raider

Förhandstitt av Tomb Raider med Angelina Jolie, Jon Voight, Daniel Craig, Iain Glen, Leslie Phillips, Noah Taylor, Chris Barriem fl


Nästa sommar den 15 juni år 2001 är det premiär för actionfilmen Tomb Raider från Paramount Pictures. Huvudrollen som den tuffa hjältinnan Lara Croft spelas av den nya heta stjärnan Angelina Jolie (Gone in 60 Seconds) och hennes far Lord Croft spelas av Angelinas far i det verkliga livet Jon Voight. I övriga roller finns bland andra Daniel Craig, Iain Glen, Leslie Phillips, Noah Taylor, och Chris Barrie (känd från Red Dwarf). Regissör är Simon West med filmer som Con Air och Generalens dotter bakom sig.

Filmen är baserad på den populära Tomb Raider serien av dataspel. Den lär fortsätta ungefär där spelet Tomb Raider III slutade. Hjältinnan Lara Croft (Angelina Jolie) beskrivs bäst som en kvinnlig variant av Indiana Jones. Filmens handling väntas också påminna om ”Indiana Jones och jakten på den försvunna skatten”.

Färgstarka rollfigurer
En del av handlingen i filmen utspelars sig i Laras högkvarter Croft Manor. Det är släktens Crofts stora och pampiga slott i England. På ytan är det ett traditionellt slott med tjänstefolk och allt. Chris Barrie spelar Laras personliga butler en roll som bör passa honom perfekt. Inuti den gamla slottsbyggnaden finns bland annat högteknologisk utrustning som sköts av Bryce (Taylor). Han är Laras briljanta assistent som är specialiserad på robotteknik. Bryce är också den som har koll på läget när Lara är upptagen av annat i fält. I fält har Lara då och då hjälp av en annan skattjägare Alex Marrs (Craig).

I en bra äventysfilm bör det gärna finnas en eller flera superskurkar. Laras motståndare är en ålderdomlig och hemlig organisation som vill ta över kontrollen av världen. I ledningen av organisationen finns Powell (Iain Glen). Han har tidigare varit ute efter Laras pappa Lord Croft (Jon Voight).

Exotiska äventyr
I filmen kommer den sexiga och tuffa Lara att jaga skatter runt om i världen. Framförallt jagar Lara en antik artefakt (föremål) som lär vara ”Achilles sköld” runt om i världen. Artefakten fungerar som nyckel till ett tempel med stora rikedomar. Ett problem lär vara att artefakten är delad i två delar som finns på olika ställen. I sitt sökande hindras Lara av Powell och hans organisation.

Lara är mycket aktiv i filmen. Hon springer, hoppar, skjuter med mera klädd i mycket tajta t-shirts. Lara Croft hoppar också fallskärm, gör stunts med motorcykel och simmar med hundratals ålar. En mycket spektakulär scen lär utspela sig uppe i Millennium Wheel i London. Det är ett rekordhögt pariserhjul med en diameter på över 125 meter. Exotiska platser som ingår är det världsberömda antika tempelkomplexet Angkor i Kambodja och fängslande natur på Island.

Filmen slutar icke oväntat med att Lara räddar världen. Men vägen dit är lång och det sker en rad oväntade komplikationer. Ett underliggande tema i filmen är hur det förflutna, nuet och människor runt om i världen hör ihop. Filmen beskrivs som ett gåtliknande mysterium om världen, livet och historien.

Trailer:
Hög upplösning (Quicktime) - 23Mb
Medium upplösning (Quicktime) - 11Mb


av Jim OlssonFakta:
I rollerna: Angelina Jolie, Jon Voight, Daniel Craig, Iain Glen, Leslie Phillips, Noah Taylor, Chris Barriem fl
Regisserad av: Simon West
Skriven av: Laeta Kalogridis, Patrick Massett
Filmgenre: Action / Äventyr
Längd: okänd
Land: USA
Premiärdatum: 27 juni 2001
Website: http://www.tombraidermovie.com


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy