« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

På gång: Majestic Offline

En offlineversion på CD är på gång av det unika onlinespelet Majestic som startades upp i augusti med sin första episod (Reuters).En offlineversion på CD är på gång av det unika onlinespelet Majestic som startades upp i augusti med sin första episod (Reuters). I september kom episod två av de planerade nio episoderna. Offlineversionen skall kompensera för att onlineversionen bara attraherat 13 500 aktiva spelare (Los Angeles Times). Majestic stoppades i en vecka efter terrordåden i USA nyligen. Orsaken var att det riskerade skrämma redan upprörda spelare genom sina verklighetstrogna moment.

Majestic har utvecklats av Anim-x i samarbete med Electronic Arts (EA). Med Majestic tillföra man nya finesser när det gäller onlinespel. Spelet växelverkar med spelarna på ett unikt sätt via webben, email, telefon, fax och AOL Instant Messenger. Det väntas också stå modell för ett TV-program med samma namn. TV-programmet planeras få en liknande uppläggning som spelet.

Majestic och dess värld blir levande via strömmande video, ljud och webbsidor såväl som växelverkan både med verkliga människor och påhittade karaktärer. Vid starten anger man hur man vill bli kontaktad av spelet. Spelet kontaktar deltagarna och förser dem med detaljer om handlingen, gåtor med mera.

Handlingen i spelet är som en spännande thriller uppdelad i olika avsnitt. Majestic placerar spelaren i centrum för en stor regeringskonspiration. Spelet utspelar sig efter andra världskriget med kopplingar till atomvapen med mera. Mycket handlar om intriger inom regeringen. Hot via telefon, samarbete via Instant Messenger och stulna dokuments och ledtrådar via fax är en del av de sätt som Majestic når deltagare på. Spelet har dessutom en viss förmåga att anpassa handlingen till hur de olika spelarna agerar.

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy