« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: Blow Dry

Recension av Blow Dry med Allan Rickman, Natasha Richardson, Rachel Griffiths, Rachael, Leigh Cook, Josh Hartnett, mfl.


Blow Dry är regissören Paddy Breathnachs tredje långfilm, han har tidigare gjort filmerna Ailsa och I Went Down, båda har belönats i festivalsammanhang. Producenten Ruth Jackson hade tidigare gjort dokumentären Blow Dry In Vegas för BBC, och därifrån kom idén till temat frisörtävlingar. Manus är skrivet av Simon Beaufoy, som nominerades till en Oscar för manuset till Allt eller inget. I rollerna ser vi bland andra Allan Rickman (Die Hard, Robin Hood - Prince of Thieves, Förnuft och känsla), Natasha Richardson (The Handmaid's Tale, Nell, Föräldrafällan), Rachel Griffiths (Hillary & Jackie, Muriel's bröllop), Rachael Leigh Cook (Dawson's Creek, She's All That) och Josh Hartnett (Virgin Suicides).

Brittiska frisyrmästerskapen
Blow Dry handlar om en familj som får en chans att reda upp sina inbördes problem då de Brittiska frisyrmästerskapen plötsligt kommer till deras lilla stad. Phil och Shelley var på toppen av sina frisörkarriärer för tio år sedan, de var gifta och hade sin son Brian. Men kvällen före frisörmästerskapen det året rymde Shelley med deras hårmodell Sandra, som hon nu lever med. Ungefär tio meter därifrån bor Phil och den nu mera ganska vuxne Brian. De har varsina hårsalonger, men talar knappt med varandra. Så kommer då mästerskapet till stan fullastat med hockeyfrisyrer, glitter och gamla minnen. Naturligtvis dyker också Phils gamla ärkerival upp och det är vad som slutligen får honom att ställa upp i tävlingen. Bakgrundsintrigen är ganska trasslig men den innehåller i alla fall hämnd, rättsskipning, ära, heder, kärlek och en dödlig sjukdom.

Traditionell tävlingsfilm
Blow Dry är en ganska traditionell tävlingsfilm med det vanliga upplägget av ond tävlande, god men motvillig tävlande, försoning och endast milda spänningsmoment. Frågan är inte vem som kommer att vinna utan hur. Det roligaste att titta på är nog frisörerna i birollerna som är vandrande klyschor i fråga om still och beteende, sedan figurerar ju också en och annan uppseendeväckande kreation.

Filmen var dessvärre ganska tråkig och tunn, och skådespelarna likaså. Allan Rickman, som kan vara oerhört bra, var bara bortslösad på denna film och Rachael Leigh Cook var fullkomligt katastrofal. Den enda som gjorde en gedigen prestation var Rachel Griffiths, som i alla fall verkade bry sig om sin karaktär.


av Hedvig HallinOmdöme:
Tunn och ganska trist frisyrtävlingsfilm. Hyr den i stället. Kanske.

Betyg: 2 av 5

I rollerna: Allan Rickman, Natasha Richardson, Rachel Griffiths, Rachael, Leigh Cook, Josh Hartnett, mfl.
Regisserad av: Paddy Breathnach
Skriven av: Simon Beaufoy
Filmgenre: Dramakomedi
Längd: 1 h 30 min
Land: Storbritannien
Premiärdatum: 2001-05-04
Internetsite: http://www.blow-dry.co.uk


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy