« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: Miss Secret Agent

Recension av Miss Secret Agent (Miss Congeniality) med Sandra Bullock, Michael Caine, Benjamin Bratt, William Shatner, Ernie Hudson, Candice Bergen, mfl


Den 22 december var det premiär i USA för actionkomedin "Miss Congeniality. I Sverige hede filmen premiär den 20 april under namnet "Miss Secret Agent". Sandra Bullock spelar huvudrollen och producerar filmen genom sitt bolag Fortis Films för filmbolaget Warner. "Miss Congeniality" regisseras av Donald Petrie. I de ledande rollerna finns: Den 22 december var det premiär i USA för actionkomedin "Miss Congeniality. I Sverige hede filmen premiär den 20 april under namnet "Miss Secret Agent". Sandra Bullock spelar huvudrollen och producerar filmen genom sitt bolag Fortis Films för filmbolaget Warner. "Miss Congeniality" regisseras av Donald Petrie. I de ledande rollerna finns: Sandra Bullock, Michael Caine, Benjamin Bratt, Candice Bergen och William Shatner (Star Trek).

Handlingen
Sandra Bullock spelar FBI-agenten Gracie Hart. FBI får ett tips om att den ökände terroristen Citizen planerar att bomba skönhetstävlingen Miss United States i San Antonio, Texas. För att förhindra detta måste Gracie ställa upp i tävlingen under annan identitet. Stylisten Victor Melling (Michael Caine) anlitas av FBI för att förvandla Bullock från en tuff polis till en skön Miss New Jersey. Bratt spelar den FBI-agent som leder operationen. William Shatner spelar den mångårige värden Stan Fields för tävlingen och Candice Bergen spelar den glamorösa direktören för tävlingen.

Bra underhållning för stunden
Filmen är helt klart inspirerade av den klassiska berättelsen i Pygmalion och My Fair Lady. Det handlar om den enkla råbarkade pojkflickan (Bullock) som på kort tid, under en erfaren manlig lärare (Michael Caine), förvandlas till en charmerande skön dam. Samtidigt ges en underhållande och delvis parodisk skildring av en stor amerikansk skönhetstävling under erfaren ledning (William Shatner och Candice Bergen).

Den tredje ingrediensen är en delvis komisk skildring av hur FBI-agenter (Bullock, Bratt med flera) arbetar. Blandningen av de tre olika momenten görs bra och filmen är tekniskt utan brister. Skådespelarinsatserna är jämna och bra framförallt av Bullock, Caine, Shatner and Bergen med ett extra plus för Candice Bergen. Som helhet blir det en bra underhållning för stunden utan några tråkiga moment. Vi ger den betyget 3 av 5.

Bra betyg av biobesökare
Publiken ger Miss Congeniality goda A- i betyg (CinemaScore). Sämst gick den hem hos män över 35 år med B- i betyg. Högsta betyg är A+ och lägsta F (CinemaScore). Kritikerna, som i regel är män över 35 år, gav filmen omkring C+ i betyg. De flesta (68 procent) av biobesökarna tyckte att filmen var bättre än väntat. Drygt hälften (58 procent) rekommenderar gärna filmen åt andra. I första hand (55 procent) attraherades besökarna av filmens stjärnor. I andra hand (22 procent) var det trailern som drog publik (Entertainment Weekly). Filmen hämtade hem 106 miljoner dollar i biljettintäkter i USA vilket är mycket bra.

Trailers:
Miss Congeniality - (23,2 MB)
Miss Congeniality - (12,3 MB)


av Jim OlssonOmdöme:
Bra underhållning som ger en komisk inblick i hur FBI-agenter arbetar.

Betyg: 3 av 5

I rollerna: Sandra Bullock, Michael Caine, Benjamin Bratt, William Shatner, Ernie Hudson, Candice Bergen, mfl.
Regisserad av: Donald Petrie
Skriven av: Marc Lawrence, Katie Ford & Caryn Lucas.
Filmgenre: Komedi
Längd: 1 h 49 min
Land: USA
Premiärdatum: 20 april
Internetsite: http://misscongeniality.warnerbros.com


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy