« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: Vad kvinnor vill ha

Recension av Vad kvinnor vill ha (What Women Want) med Mel Gibson, Helen Hunt, Marisa Tomei, Alan Alda, Ashley Johnson, Mark Feuerstein, Lauren Holly mfl


Den 15 december var det premiär i USA för den romantiska komedin What Women Want. Premiär i Sverige var det den 23 mars under namnet "Vad kvinnor vill ha". Filmen har regisseras av Nancy Myers och i de ledande rollerna finns Mel Gibson, Alan Alda, Lauren Holly, Helen Hunt, Ashley Johnson, Bette Midler och Marisa Tomei. Mel Gibson är en av Hollywoods absolut största stjärnor. Han växlar också flitigt mellan olika typer av filmer. Senaste stora filmen var Patrioten där han spelade en amerikansk frihetshjälte. Den här är mycket annorlunda.

Handlingen
Filmen handlar om den frånskilde macho mannen Nick Marshall (Gibson). Hans personlighet är formad av den märkliga barndomen. En stor del av barnaåren tillbringade han bakom scenen på strippklubbar i Las Vegas. I väntan på sin mamma som arbetade som strippa skämdes han bort av lättklädda vackra kvinnor. Den kvinnliga huvudrollen som Nicks nya chef och rival Darcy Maguire spelas av Helen Hunt. En skada i samband med en olycka gör att Nicks liv förvandlas. Skadan ger Nick förmåga att höra kvinnors tankar. Nu får han reda på vad Darcy, dottern Alexandra (Ashley Johnson) med flera tänker, och att deras tankar om honom inte är fullt så höga som han hittills har trott. Först blir han bekymrad och söker hjälp hos en psykolog (Bette Midler) för behandling. Psykologen övertygar Nick om att han har fått en unik gåva att ta vara på. En man som vet precis hur kvinnor tänker bör väl göra succé i både arbetslivet och kärlekslivet? Men vad Nick inte hade räknat med var att han skulle bli förälskad…

Mel Gibson i toppform
Framförallt Mel Gibson gör en lysande insats och visar att han är en stor skådespelare. Han är både allvarlig, charmerande och skojig och passar perfekt för sin roll. Helen Hunt är lite trögare men kompletterar ganska bra. Manuset är bra med en lyckad blandning av komedi, romantik och satir. För den som gillar romantik och komedi i kombination är filmen lyckad. Filmen komiska moment är framförallt verbala med bra dialoger. Det ingår också några riktigt bra clownaktiga scener med Mel Gibson.

Stor publikfilm
What Women Want får det goda betyget B+ av biobesökarna (CinemaScore). Filmen går bättre hem hos kvinnliga besökare än hos manliga. Recensenterna ger den omkring B+ i betyg. A+ är det högsta och F är det lägsta. Omkring hälften av biobesökarna tyckte att filmen var bättre än väntat. Lika många rekommenderar gärna filmen åt andra. Det var i första hand (54 procent) var det stjärnorna som drog besökare. I andra hand (27 procent) var det trailern som attraherade biobesökare till filmen. (Entertainment Weekly). Filmen hämtade hem hela 181 miljoner dollar i biljettintäkter i USA. Det gör att den hamnade på sjätte plats i publiktoppen för filmer med premiär under år 2000.

Trailer:
Mycket hög upplösning (Quicktime) - 37Mb
Hög upplösning (Quicktime) - 19Mb
Medium upplösning (Quicktime) - 9Mb


av Jim OlssonOmdöme:
Mel Gibson i toppform. Bra blandning av komedi, romantik och satir.

Betyg: 4 av 5

I rollerna: Mel Gibson, Helen Hunt, Marisa Tomei, Alan Alda, Ashley Johnson, Mark Feuerstein, Lauren Holly mfl.
Regisserad av: Nancy Meyers
Skriven av: Josh Goldsmith, Cathy Yuspa
Filmgenre: Komedi/Romantik
Längd: 2 h 6 min
Land: USA
Premiärdatum: 2001-03-23
Internetsite: http://www.whatwomenwantmovie.com


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy