« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: En andra chans

Recension av En andra chans (Family Man) med : Nicholas Cage, Tea Leoni, Don Cheadle, Jeremy Piven, Saul Rubinek m fl.
Den 22 december var det premiär i USA för den romantiska komedin Family Man från Universal Pictures. I Sverige hade filmen premiär den 9 februari under namnet ”En andra chans”. Filmen har regisseras av Brett Ratner och i huvudrollerna finns Nicolas Cage och Tea Leoni. Nicolas Cage är en av Hollywoods stjärnor med storfilmer som The Rock, Con Air och senast Gone In 60 Seconds. Han växlar också flitigt mellan olika typer av filmer som action, drama och komedi. I andra roller ser vi Don Cheadle (Mission to Mars), Jeremy Piven, Saul Rubinek m.fl.

Handlingen
Filmen handlar om den ensamstående playboyen Jack Campbell (Cage). Jack liv är mycket hektiskt och han arbetar mycket framgångsrikt som hög chef på Wall Street i New York. På julafton råkar Jack befinna sig i en livsmedelsaffär som blir rånad. Jack lyckas övertala den farlige rånaren att ge sig iväg. Genom ett gudomligt ingripande leder hans handling till att han på juldagen vaknar upp i en förortsvilla i New Jersey. Brevid honom i dubbelsängen ligger en kvinna som visar sig vara hans ungdomskärlek Kate (Tea Leoni). Jack har hamnat i en alternativ verklighet där han jobbar som däckförsäljare, är gift och har två barn. Allteftersom tiden går börjar han finna sig tillrätta i den nya annorlunda miljön. Jack blir osäker om han skall stanna kvar eller försöka komma tillbaka till den ursprungliga verkligheten.

Omdöme
Som framgår av handlingen är det här en film som helst bör ses när det fortfarande är julstämning. Det är en klassisk film avsedd för en bred publik. Filmen innehåller en del tänkvärda och romantiska inslag avseende karriär, kärlek, familj, barn och kamratskap. Men filmen är lite väl slätstruken för att bli riktigt minnesvärd. Rollfiguren Jack (Cage) är karriärist men har ändå en god kärna som lyser igenom. Affärslivet och familjelivet skildras lite väl standardmässigt. Romantiken är varken himlastormande eller tårdrypande. Jag ger filmen en 3:a av 5.

Betygen
Family Man får det goda betyget B+ av biobesökarna (CinemaScore). Filmen går lite bättre hem hos kvinnliga besökare än hos manliga. Recensenterna ger den omkring B i betyg. A+ är det högsta och F är det lägsta. Omkring hälften biobesökarna tyckte att filmen var bättre än väntat och de rekommenderar också gärna filmen åt andra. Det var i första hand (38 procent) trailern som drog besökare. I andra hand (33 procent) var det var det stjärnorna som attraherade biobesökare till filmen. (Entertainment Weekly). I USA har filmen hämtat hem 72 miljoner dollar i biljettintäkter vilket är ganska bra.


av Jim OlssonOmdöme:
Klassisk komedi för en bred publik. En aning slätstruken för att bli riktigt minnesvärd.

Betyg: 3 av 5

I rollerna: Nicholas Cage, Tea Leoni, Don Cheadle, Jeremy Piven, Saul Rubinek m fl.
Regisserad av: Brett Ratner
Skriven av: David Diamond, David Weissman
Filmgenre: Komedi / Drama / Kärlek
Längd: 2 h 5 minuter
Land: USA
Premiärdatum: 2001-02-09
Internetsite: http://www.family-man.com


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy