« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: Bedazzled

Recension av Bedazzled med Brendan Fraser, Elizabeth Hurley, Frances O'Connor, Miriam Shor m fl.


Den 20 oktober var det premiär i USA för Bedazzled. Premär i Sverige är det den 2 februari under namnet ”Djävulen och jag”. Det är en komedi från 20th Century Fox som har regisserats av Harold Ramis. Ramis har regisserat flera bra komedier de bästa är Groundhog Day och Analyze This. I de ledande rollerna spelar Brendan Fraser, Elizabeth Hurley (Austin Powers) och Frances O'Connor.

Klassisk berättelse
Filmen är baserad på den romantiska komedin med samma namn från 1976 med Dudley Moore, Eleanor Bron och Peter Cook i huvudrollerna. Den filmen var i sin tur inspirerad av den klassiska berättelsen om Faust.

”Djävulen och jag” (Bedazzled) handlar om den töntige tjänstemannen Elliot Richards (Fraser). Elliot vill så vara kompis med alla men han blir alltid utestängd ur gemenskapen. Elliot har funnit sin stora förälskelse men det är en kärlek med komplikationer. Kvinnan han älskar är en arbetskamrat Alison Gardner (Frances O'Connor) på företag som inte lägger märke till Elliot. En dag får Elliot ett erbjudande som han inte kan säga nej till. Det är djävulen som erbjuder honom önska sig upp till sju olika identiteter för att vinna Alisons kärlek. I årets upplaga av Bedazzled är Djävulen modernt nog en sexig och vacker ung kvinna (Elizabeth Hurley). Som vanligt i den här typen av filmer leder önskningarna till oväntade komplikationer med komik som följd.

Rasande rolig komedi
”Djävulen och jag” (Bedazzled) är en rasande rolig komedi i högt tempo värd 4 av 5. Den är uppbyggd som en serie av flera små sketcher, var och en med sin egen slutpoäng. Man slipper kiss och bajshumorn som tyvärr är vanlig i komedier från Hollywood. I den här filmen är det de färgstarka miljöerna och de välutarbetade dialogerna som framkallar skämten. Det är fråga om en komedi mera i engelsk stil men med tempo och filmning från Hollywood. Kort sagt en mycket njutbar blandning utan en enda tråkig stund.

Växelspelet mellan Brendan Fraser och Elizabeth Hurley fungerar hela tiden perfekt. Båda två gör mycket bra insatser. Brendan Fraser passar som alltid bra som en varmhjärtad medelmåtta och Elizabeth Hurley gestaltar en mycket färgstark och sexig kvinnlig djävul.

Betygen
”Djävulen och jag” (Bedazzled) fick ett medelbetyg B- från biobesökarna, A är högsta betyget (CinemaScore). Kritikerna är lite mer negativa och ger den ungefär C- i betyg. En tredjedel av biobesökarna tyckte att filmen var bättre än väntat (Entertainment Weekly). En fjärdedel (26 procent) rekommenderar gärna filmen åt andra. Biobesökarna valde att se filmen i första hand p.g.a. dess stjärnor (40 procent) och i andra hand (36 procent) p.g.a. av trailern. Filmen hämtade hem låga 38 miljoner dollar i biljettintäkter i USA. De största publikfilmerna i år 2000 USA hamnade på omkring 200 miljoner dollar.

Trailer:
Medium upplösning (Quicktime) - 8Mb


av Jim OlssonOmdöme:
En av årets bästa komedier. Intelligent och rolig.

I rollerna: Brendan Fraser, Elizabeth Hurley, Frances O'Connor, Miriam Shor m fl.

Betyg: 4 av 5

Regisserad av: Harold Ramis

Skriven av: Harold Ramis, Peter Cook
Filmgenre: Komedi
Längd: 1 h 33 minuter
Land: USA
Premiärdatum: 2001-02-02
Internetsite: http://www.bedazzledmovie.com


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy