« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: Big Daddy

Recension av Big Daddy med Adam Sandler, Jon Stewart, Kristy Swanson, Leslie Mann, Dylan Sprouse, Cole Sprouse, Joey Lauren Adams m.fl.


Adam Sandler är en av de hetaste komediaktörerna på film i USA. Sandler har gjort flera fyndiga och bra komedier under senare år. Bland de bästa märks Wedding Singer och Water Boy. Nu är Sandler tillbaka i Big Daddy, en mer traditionell film som nästan är en romantisk komedi. I filmen spelar Sandler en lat slarver vid namn Sonny Koufax som lever för dagen. I grunden är han en välutbildad advokat. Nu försörjer han sig på skadeståndet från en olycka (i USA är det praxis att betala ut höga skadestånd till olycksoffer!) han råkat ut för samt enstaka enkla jobb.

Men plötsligt vänds han bohemiska slöfockstillvaro upp och ned. Hans stroppiga flickvän Vanessa (Kristy Swanson) har tröttnat och är på väg att lämna honom. Men Sonny är inte ensam om att ha problem. Sonny delar nämligen lägenhet med en advokatkollega Kevin (Jon Stewart). Kevin har nyligen friat till sin flickvän Corrine (Leslie Mann) så förhållandet är i ett mycket känsligt skede och inget får hända som kan äventyra bröllopet. En kväll ringer det på dörren. Där står en femårig kille som heter Julian (spelas av tvillingarna Cole och Dylan Sprouse). Med sig har han en lapp där det står att han är son till Kevin! Kevin är dock på en viktig tjänsteresa utomlands och vet inte ens att han har en son eller vem mamman kan tänkas vara. Av en tillfällighet är Corinne i lägenheten och städar när Julian ringer på. Sonny vill inte ställa till det för sin kompis Kevin utan låtsas att det är han som är pappa för att dölja sanningen för Corinne och rädda sin kompis. Slarvig men godhjärtad kämpar han sedan mot myndigheter och fördomar som reservpappa. En del dråpliga scener uppstår och stundtals är filmen rätt rolig. Det romantiska får självklart också sitt. Sonny träffar nämligen en ny flicka - Corinnes lillasyster Layla (Joey Lauren Adams). Något förutsägbart med andra ord, men lagom gulligt även om det känns som att man sett det mesta förut.

De som är mycket förtjusta i Adam Sandler kommer sannolikt att ha behållning av filmen. Övriga kommer nog att tycka att detta har vi sett förut, fast bättre... Problemet med filmen är att inget speciellt oväntat händer. Tempot är ganska lågt, framförallt om man jämför med ”The Wedding Singer” och ”Water Boy”. Visst är Big Daddy inte riktigt samma sorts film men den är inte så rolig att den kan klassas som en bra komedi men den är inte heller så romantisk att det är en ”kärleksfilm”. Därför är Big Daddy rätt svår att analysera. Det finns många liknande filmer i den här genren t.ex. ”Tre män och en baby” som har använt temat med ”reservpappor” både på ett bättre och fyndigare sätt. Hyr den istället eller vänta på nästa Sandler-film.


Jim OlssonOmdöme:
"Titta han kissar" hade varit en lämplig titel! Adam Sandler når ej ända fram ...

Betyg: 2 av 5

I rollerna: Adam Sandler, Jon Stewart, Kristy Swanson, Leslie Mann, Dylan Sprouse, Cole Sprouse, Joey Lauren Adams m.fl.

Regisserad av: Dennis Dugan
Skriven av: Steve Franks, Tim Herlihy och Adam Sandler
Filmgenre: Komedi
Längd: 1h 35 min.
Land: USA
Premiärdatum: oktober
Internetsite: http://www.spe.sony.com/movies/bigdaddy


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy