« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Förhandstitt: X-Men

Förhandstitt av X-Men med Patrick Stewart, Ian McKellen, Famke Janssen, James Marsden, Hugh Jackman, Tyler Mane m fl


I mitten av juli blir det premiär i USA för ”The X-men” från 20th Century Fox med Bryan Singer (The Usual Suspects, Apt Pupil) som regissör. X-men baseras på Marvels serietidning med samma namn. Manus till filmen kommer från Christopher McQuarrie (The Usual Suspects) och Ed Solomon (Men in Black). I de ledande rollerna finns: Patrick Stewart (Xavier), Sir Ian McKellen (Magneto), Hugh Jackman (Wolverine), Famke Janssen (Jean Grey), Halle Berry (Storm) och Anna Paquin (Rogue).

Framtidsvärld med mutanter
X-Mens äventyr på jorden någon gång i framtiden. Världen påminner om vår egen, men med ett viktigt undantag - mutanter! Plötsligt börjar det födas människor med egendomliga kroppsliga eller psykiska mutationer runt om i världen. Dessa mutationer ger dem olika mer eller mindre fantastiska krafter. Somliga kanske kan flyga eller uthärda extrema temperaturer, andra kan byta skepnad eller läsa andra människors tankar. Det dröjer inte länge innan de ”vanliga” människorna börjar förfölja mutanterna, i rädsla för att de ska ta över världen.

X-Men de goda mutanterna
Mutanterna reagerar olika när de bli förföljda av de normala människorna. En grupp mutanter ansluter sig till den telepatiske mutanten Professor Xavier (Patrick Stewart) och bildar gruppen X-Men. De vill kontrollera sina krafter och använda dem för att tjäna hela mänskligheten. På så sätt hoppas de kunna skapa fred mellan mutanter och andra människor.

Magnetos onda mutanter
Men alla mutanter är inte lika fredliga som X-Men. En annan grupp förenas under Magneto (Sir Ian McKellen) magnetismens mästare. Hans lösning på problemet är att rädda mutanterna genom att undertrycka alla andra människor. Bitter och hatisk efter att ha suttit i koncentrationsläger som ung har Magneto tappat all tro på människans förmåga att acceptera det främmande. Han ser sig själv som mutanternas frälsare och är beredd att krossa alla som står i vägen för honom.

X-Men viktiga medlemmar
I serietidningen X-Men har gruppen flera gånger bytt medlemmar, och det skulle ha varit omöjligt att ta med dem alla. Filmskaparna har därför valt ut några av de mest välkända bland andra:

· Cyclops - som skjuter energistrålar från ögonen.
· Storm - som kontrollerar vädrets makter
· Rogue - superstark, och med förmågan att absorbera andra mutanters krafter
· Jean Grey - telepat
· Wolverine - stark, snabb, god läkningsförmåga, adamantiumskelett och klor som inte är att leka med, och sist men inte minst själve Professor X.

Spännande final
Filmen följer hur de två grupperna av mutanter bekämpar varandra. Wolverine (Hugh Jackman) vet inte vem han skall stödja men ställer sig slutligen på samma sida som X-Men. Rogue (Anna Paquin) blir kidnappad av Magneto (McKellen) men X-Men räddar henne. I finalen är det som väntat en magnifik slutstrid mellan X-Men och Magnetos gäng.

Hur som helst ser X-Men lovande ut. Den kanske kan hålla samma höga klass som filmen om seriefiguren Batman (1989).


Maria OlssonFakta:
I rollerna: Patrick Stewart, Ian McKellen, Famke Janssen, James Marsden, Hugh Jackman, Tyler Mane m fl
Regisserad av: Bryan Singer
Skriven av: Tom DeSanto, Christopher McQuarrie
Filmgenre: Action / Drama / Sci-Fi
Längd: okänd
Land: USA
Premiärdatum: okänt
Internetsite: http://www.x-men-the-movie.com


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy