« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Förhandstitt: Äventyraren Thomas Crown

Förhandstitt av Äventyraren Thomas Crown (Thomas Crown Affair) med Pierce Brosnan, Rene Russo, Faye Dunaway, Denis Leary, Ben Gazzara m.fl


Äventyraren Thomas Crown (Thomas Crown Affair) är den senaste filmen med Pierce Brosnan vid sidan av den nya Bond-filmen: The World Is Not Enough. Thomas Crown Affair är en ny version av en Steve McQueen klassiker från 1968 med samma namn. Brosnan spelar miljonären Thomas Crown (Brosnan har även producerat filmen) som så gott som alltid får sin vilja igenom. Han kan köpa vad han vill samtidigt som han är oemotståndlig för kvinnor. Men allt går inte att köpa för pengar, Thomas Crown har nämligen slut på utmaningar i sitt liv. Han känner att han uppnått allt han vill och att han vill ha mer spänning i sitt liv. Att samla frimärken är inget som fallar TC i smaken, hans hobby är att stjäla ovärderliga konstföremål.

När en ovärderlig Monet-tavla stjäls på ett muséum är det ingen inom poliskåren som skulle kunna tänka sig att den skyldige är Thomas Crown, han kan ju faktiskt köpa vad han vill. Men det finns en person som märker att allt inte står rätt till. Hennes namn är Catherine Banning (Rene Russo). Banning är en otroligt skicklig försäkrings-agent som får i uppdrag att återfinna tavlan och hon är den ende som kan mäta sig med Thomas Crowns skarpa intellekt. Nu börjar en katt och råtta-lek som båda njuter av. Thomas Crown har äntligen fått sin utmaning...

Bland skådespelarna märks förutom Brosnan och Russo bl.a Denis Leary som spelar en annan detektiv som undersöker brottet. Även Faye Dunaway medverkar (hon spelade Russos roll i originalversionen från 1968).

Den ursprungliga "Thomas Crown Affair" med Steve McQueen räknas som en av 60-talets bästa filmer och det skall bli mycket intressant att se hur filmen är i 90-tals tappning. Det är alltid svårt att göra nya versioner av gamla filmer, för om original-filmen är värd att göra en ny version av innebär det att den nya filmen måste bli ännu bättre, vilket kan vara svårt. Annars är det inte mycket mening. Äventyraren Thomas Crown kommer att gå upp på biograferna den 10 september och då får vi se om Brosnan & Co har lyckats göra en bra film ännu bättre.


Andreas OlssonI rollerna: Pierce Brosnan, Rene Russo, Faye Dunaway, Denis Leary, Ben Gazzara m.fl.
Regisserad av: John McTiernan
Skriven av: Alan Trustman, Leslie Dixon
Filmgenre: Thriller / Action
Längd: 1h 53 min.
Land: USA / Irland
Premiärdatum: 10 september 1999
Internetsite: http://www.mgm.com/thethomascrownaffair


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy