« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Förhandstitt: Snatch

Förhandstitt av Snatch med Stephen Graham, Jason Statham, Brad Pitt, Dennis Farina, Vinnie Jones, Benicio Del Toro, Lennie James m fl
Till jul kommer den brittiske regissören Guy Ritchies (Lock, Stock & Two Smoking Barrels) nya film Snatch. Snatch är en film som på många sätt följer i ”Lock, Stocks” fotspår även om den inte är någon officiell uppföljare och även om de båda filmerna inte har någon direkt sammankoppling. Den som tyckte om ”Lock, Stock & Two Smoking Barrels” lär dock avguda Snatch. Handlingen i Snatch är ganska komplex med många karaktärer och sidohandlingar.

Med ”Lock, Stock & Two Smoking Barrels” gjorde Guy Ritchie internationella stjärnor av skådespelare som i vissa fall knappt var kända hemma i England. Med Snatch har regissören fått en större budget att arbeta med även om filmen internationellt sett ses som lågbudget. Guy Ritchie har den här gången lyckats göra en bra blandning i rollbesättningen. Tack vare framgångarna med Lock, Stock finns det nu en rad internationella storstjärnor i rollistan som t.ex Brad Pitt, Benicio Del Toro, Dennis Farina men vi återfinner även Vinnie Jones och Jason Statham (båda kända från Lock, Stock).

Påminner om Tarantino
Även om jag inte tror Guy Ritchie gillar liknelsen kan man säga att om Lock, Stock & Two Smoking Barrels var engelsmannens motsvarighet till Quentin Tarantinons hyllade debut ”Reservoir Dogs” – i sådana fall är Snatch hans ”Pulp Fiction”. Den som tycker om Tarantinos filmer lär känna igen sig i Snatch. Snabba repliker, mycket våld och en invecklad historia kryddat med ett soundtrack som inte går av för hackor.

Filmen handlar om Turkish (Jason Statham), en illegal boxing-promotor. Turkish ende boxare ”Gorgeous George” skall deltaga i en match som en annan promotor kallad Bricktop anordnar. På grund av en incident skadas Gorgeous George av en lösdrivare vid namn Mickey (Brad Pitt) innan matchen. Bricktop är dock inte den sortens person som låter en match ställas in, han tvingar därför Turkish att hitta en ersättare. Det naturliga valet är mannen som skadade George, nämligen Mickey.

Diamant på villovägar
Samtidigt har en gäng tjuvar anförda av Frankie Four Fingers (Benicio Del Toro) stulit en stor 84-karats diamant. Allt är klart för ett möte med en köpare (Doug The Head). Det finns dock andra som även de är intresserade av diamanten, nämligen den ryska maffian anförda av Boris The Blade. Han anlitar därför i sin tur tjuvar för att själa diamanten från de ursprungliga tjuvarna!

Som om inte det räckte planerar mannen bakom den ursprungliga stölden, Avi (Dennis Farina), att stjäla diamanten från tjuvarna som stal den från de ursprungliga tjuvarna. För att utföra uppdraget anlitar Avi en torped vid namn Bullet-Tooth Tony (Vinnie Jones).


Andreas Olsson
Fakta:
I rollerna: Stephen Graham, Jason Statham, Brad Pitt, Dennis Farina, Vinnie Jones, Benicio Del Toro, Lennie James m fl
Regisserad av: Guy Ritchie
Skriven av: Guy Ritchie
Filmgenre: Komedi / Thriller
Längd: 1h 44min
Land: England
Premiärdatum: 25 december 2000
Internetsite: http://www.snatch-themovie.com/


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy