« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Förhandstitt: Shanghai Noon

Förhandstitt av Shanghai Noon med Jackie Chan, Owen Wilson, Lucy Alexis Liu, Brandon Merrill, Roger Yuan, Xander Berkeley, Guang Chu Rong, Walt Goggins, Ya Hi Cui m fl


Den 24 maj hade ”Shanghai Noon” med Jackie Chan från Touchstone/Spyglass premiär i USA. Premiären i Sverige väntas ske under september. ”Shanghai Noon” är en Western-komedi med Tom Dey som regissör. Många har gått och väntat på "Shanghai Noon". Det beror bland annat på Rush Hour (1998) som var Jackie Chans senaste film i USA. Rush Hour blev en enorm framgång och drog 141 miljoner dollar bara i USA. Den fick det mycket höga betyget A av biobesökarna (CinemaScore).

Kinesisk agent i Vilda Västern
De ledande rollerna i ”Shanghai Noon” spelas av: Jackie Chan, Owen Wilson, Lucy Liu, Roger Yuan och Curtis Armstrong. Handlingen i Shanghai Noon påminner om Rush Hour.

Den kinesiske kejsarens vackra dotter Princess Pei Pei (Lucy Liu) kidnappas och förs till Vilda Västern. Bakom kidnappningen ligger Lo Fong (Yuan) som varit kapten för kejarens garde. Lo Fong kräver en stor lösensumma i guld för att frige prinsessan. Kejsaren skickar i väg ett sällskap med bland andra tre medlemmar i gardet med lösensumman. Chon Wang (Jackie Chan) tillhör inte de utvalda från början. Men han lyckas komma med som bärare för sin farbror som är tolk för sällskapet.

Överfall i öknen
På väg genom Nevadas öken med tåg blir det kejserliga följet överfallna. De överfalls av ett gäng tågrånare som kallar sig Roy O'Bannon gäng. Roy O'Bannon (Owen Wilson) är en skrytsam ganska misslyckad rånare. Med sin kampteknik lyckas Chon (Jackie Chan) hindra att rånarna får tag på guldet. Men för Chon innebär det också att han lämnas kvar ensam i öknen. Roy O'Bannon å sin sida överges av sitt gäng när det visar sig att bytet gått förlorat.

På sin väg för att rädda prinsessan råkar Chon (Chan) ut rivaliserande indianstammar. Han blir hjälte för Siouxindianer innan han träffar på Roy O'Bannon (Wilson) igen. Det mötet sker på en saloon och slutar i fängelset för de båda. I fängelset lär de känna varandra och bestämmer sig för att samarbeta. Därefter är det full fart med fighter, flickor, guldjakt med mera.

Bra betyg av biobesökarna
”Shanghai Noon” fick det höga betyget A- av biobesökarna (CinemaScore). Filmkritikerna ger den det hyggliga betyget B. A+ är det högsta och F är det lägsta betyget en film kan få. Under den första helgen 26/5-28/5 hämtade ”Shanghai Noon” hem 15 miljoner dollar i bruttointäkter. Det är ett utmärkt resultat för en film av denna typ. Bruttointäkterna är proportionella mot antalet åskådare filmen haft.

Uppföljare på gång före premiären!
Redan innan premiären i USA för ”Shanghai Noon” var man igång och arbetade på en uppföljare ”Shanghai Noon 2”. Uppenbarligen var man på filmbolaget övertygade om att filmen skulle bli en ny framgång för den akrobatiske kampspecialisten Jackie Chan.

Trailer download:
Ladda ner trailer


Jim OlssonFakta:
I rollerna: Jackie Chan, Owen Wilson, Lucy Alexis Liu, Brandon Merrill, Roger Yuan, Xander Berkeley, Guang Chu Rong, Walt Goggins, Ya Hi Cui m fl
Regisserad av: Tom Dey
Skriven av: Miles Millar och Alfred Gough
Filmgenre: Action / Komedi / Western
Längd: okänd
Land: USA
Premiärdatum: 8 september
Internetsite: http://www.shanghainoon.movies.com/


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy