« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: Scream 3

Recension av Scream 3 med Neve Campbell, David Arquette, Courteney Cox Arquette, Parker Posey, Jenny McCarthy, Liev Schreiber mfl


Få är de uppföljare som kan mäta sig med sin föregångare.
Fortsättningen på "Gudfadern" är ett praktexempel som fortfarande väntar på en värdig efterträdare. Kultfilmen "Scream" blåste nytt liv i skräckgenren och följdes snabbt av en andra del som vissa av oss kunde levt utan. Kan "Scream 3" ändra på saken?

Sista delen
I sista delen av Wes Cravens trilogi kretsar handlingen kring inspelningen av "Stab 3" - filmen som skildrar morden i de tidigare "Scream"-filmerna. Huvudpersonen Sidney Prescott (Neve Campbell) bor ute i ödemarken i ett försök att dra sig tillbaka från uppståndelsen. Jag-går-över-lik-journalisten Gale Weathers (Courteney Cox Arquette) gör det motsatta genom att befinna sig i strålkastarljuset och rida på framgångarna av sin bestseller om samma händelser. Dumsnälle ex-polisen Dewey Riley (David Arquette) är teknisk rådgivare vid filminspelningen i Hollywood där filmen utspelar sig. När en ny mördare är i farten sluter dessa tre musketörer upp i ett nytt försök att få slut på terrorn och bevara mottot "en för alla - alla för en"

Bra avslutning
"Scream 3" en bra avslutning på den hittills oändliga historien. Framför allt lyckas berättelsen återhämta sig efter den andra filmen vilken verkade vara gjord i all hast av rädsla för att skräckfilmer åter igen skulle kännas passé. Tråkigt nog saknar denna tredje del det som fick första filmen att skilja sig från mängden; driften med sin egen genre och förmågan att ge kalla kårar.

Istället plockas poäng genom att driva med karaktärerna. Dewey är fortfarande småtöntigt söt i sina tafatta försök att åter igen få till det med Gale, som i takt med berömmelsen fått avsevärt sämre klädsmak. Parker Posey är mycket rolig som Gale i "Stab 3". Hon går minst sagt in i rollen - inklusive att försöka lägga beslag på Dewey.

Mycket ironi
Den som förväntat sig att bli ihjälskrämd lär bli lite besviken. Mordscenerna går vid det här laget på rutin och Munch-masken slutade trots allt att vara läskig i förra filmen. "Scream 3" är huvudsakligen en ironisk historia som kräver att man sett de två
tidigare filmerna. En referens hinner nämligen knappt lägga sig förrän nästa dyker upp, inte minst när mördaren tågar in. Och slutet är inte dumt. Låt oss bara hoppas att vi en gång för alla har fått veta vem som springer benen av sig efter Sidney.


av Silvia PamhagenOmdöme:
Lite terror, lite skrik, lite blod. Men framför allt mycket ironi åt de två tidigare "Scream"-filmerna. En bra avslutning på Wes Cravens trilogi.

Betyg: 4 av 5

I rollerna: Neve Campbell, David Arquette, Courteney Cox Arquette, Parker Posey, Jenny McCarthy, Liev Schreiber mfl
Regisserad av: Wes Craven
Skriven av: Ehren Kruger
Filmgenre: Skräck
Längd: 1h 54 min
Land: USA
Premiärdatum: ute nu
Internetsite: http://www.scream3.com


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy