« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Förhandstitt: Play it to the Bone

Förhandstitt av Play it to the Bone med Antonion Banderas
I Hollywood går det trender i allt. För ett par år sedan var det jättemeteoriter och naturkatastrofer som var inne, i år har man fått upp ögonen för romantiska filmer. Allt detta kommer att vara glömt nästa år, då är det nämligen boxning som gäller. Oavsett vad man tycker om boxning är det ett bra ämne att basera filmer på. Det är en av de enklaste och samtidigt mest fascinerande sporterna, strid – man mot man i en ring. Alla har en uppfattning om boxning, den lämnar ingen oberörd, bra filmstoff med andra ord.

Först ut är Play it to the Bone som är en svart komedi som handlar om boxarna Caesar Dominguez (Antonio Banderas) och Vince Boudreau (Woody Harrelson). De två är bästa vänner och även arbetskollegor med ett udda jobb. De jobbar nämligen som tungsviktsboxare. Dessvärre inga superstjärnor utan två avdankade och misslyckade boxare. En dag kommer chansen de väntat på, på grund av avhopp får de med kort varsel erbjudandet att boxas i en stor, tv-sänd gala i Las Vegas som förmatch till titelmatchen mellan Tyson och Holyfield. Stora pengar står på spel men det finns två hakar. Det första problemet är att de skall boxas mot varandra (vem vill slå sina vänner?). Den andra haken är att de måste vara i Las Vegas med en gång, matchen börjar snart.

Galan anordnas av promotorn Joe Domino (Tom Sizemore) och hotell-mogulen Hank Moody (Robert Wagner) och man gör klart för Caesar och Dominguez att man inte har tid att vänta, beslutet måste fattas snabbt. Både Caesar och Dominguez vet att detta kan vara deras sista möjlighet att visa upp sig i boxningens finrum och tjäna rejäla pengar på sporten man slitit för, man ställer därför upp. Problemet är att Las Vegas är flera timmar bort och både Caesar och Vince är flygrädda. Eftersom tåg inte är ett alternativ i USA återstår bara att åka bil... Det blir en galen ”road-trip” genom den amerikanska vildmarken med äventyr och förvecklingar. Med följer vännen Grace Pasci (Lolita Davidovich) och på vägen träffar man liftaren Lisa (Lucy Liu). Klarar de att besegra klockan och nå Las Vegas innan klockan ringer för första ronden återstår matchen mot varandra. Vinnaren tar allt, förloraren får inget.

Woody Harrelson har på senare år fått allt mer respekt i Hollywood. Rollerna han spelar varierar mycket men de stora framgångarna har kommit i filmer som Natural Born Killers, Money Train, Kingpin och People vs Larry Flynt. I ”Play it” återförenas Woody Harrelson med regissören Ron Shelton som både skrev och regisserade ”White Men Can’t Jump” (1992) och även Tom Sizemore då de bägge jobbade ihop i Natural Born Killers.

Antonio Banderas fick sitt stora genombrott med Robert Rodriguez film ”Desperado” (1995). Han har sedan dess hunnit med storbudget-projekt som Evita, Assassins, Mask of Zorro och 13:e Krigaren.

Tom Sizemore är en mycket skicklig karaktärsskådespelare, hans hittils största framgångar har varit i True Romance, Natural Born Killers, HEAT samt Saving Private Ryan.


Andreas OlssonRegisserad av: Ron Shelton
Skriven av: Ron Shelton
Filmgenre: Sport/Komedi
Längd: okänd
Land: USA
Premiärdatum: våren 2000
Internetsite: http://movies.go.com/playit/index.html


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy