« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Förhandstitt: Den sjätte dagen

Förhandstitt av Den sjätte dagen (On the Sixth Day) med Arnold Schwarzenegger, Tony Goldwyn, Robert Duvall, Michael Rapaport, Michael Rooker, Sarah Wynter m fl


Den 17 November är det premiär i USA för ”The Sixth Day” från Columbia Pictures. Några veckor senare väntas den ha premiär i Sverige under namnet Den 6:e dagen. Filmen regisseras av Roger Spottiswoode (Tomorrow Never Dies) och Arnold Schwarzenegger spelar huvudrollen. Han kompletteras av Tony Goldwyn, Michael Rooker; Robert Duvall, Michael Rapaport och Sarah Wynter. Framförallt är det dock Arnold Schwarzenegger som står i centrum.

Ny storfilm för Arnold?
Det stora genombrottet fick Arnold Schwarzenegger med sciencefiction thrillern The Terminator som regisserades av James Cameron. Ett andra stort genombrott fick Arnold Schwarzenegger 1988 med komedin Twins som drog massor med nöjda besökare till biograferna. Åren 1990 och 1991 var Arnold Schwarzenegger enormt framgångsrik med Total Recall (1990), Kindergarten Cop (1990) och Terminator 2 (1991). Hans mest framgångsrika filmer är Twins (1988), Total Recall (1990), Terminator 2 (1991), Kindergarten Cop (1992), True Lies (1994) och Eraser (1996). Filmen ”End of Days”(1999) och Arnold Schwarzenegger fick dåliga recensioner av publik och kritiker. Förhållandevis få åskådare kom också. Men tuffingen Arnold Schwarzenegger ger inte upp i första taget. Nu är han tillbaka med en ny lovande film i stil med sina storfilmer. ”The Sixth Day” har stora likheter med Total Recall (1990).

Kloning i framtiden
”The Sixth Day” utspelar sig omkring 30 år framåt in i framtiden. Vetenskaplig framsteg har gjort att de flesta problem med kloning är lösta. Boskap, fisk och husdjur kan man lätt och lagligt klona (kopiera). Människor är det däremot förbjudet att klona. Namnet ”The Sixth Day” anspelar skapelseberättelsen i Bibeln. Enligt Bibeln skapade gud människan på den sjätte dagen.

I centrum för handlingen i ”The Sixth Day” finns Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger). Adam är pilot företaget Double-X Charter service med sin kompis Hank (Michael Rapaport). Double-X är taxiliknande verksamhet och drivs med helikopterliknande flygplan Whispercrafts. Man flyger skidåkare, vandrare och andra naturintresserade fram och tillbaka till bergstrakterna i närheten. En av Adams stamkunder är den inflytelserike industrimannen Michael Drucker (Tony Goldwyn). Drucker leder ett företag Replacement Technologies som är ledande när det gäller att klona djur.

Action och spänning
När Adam (Arnold) en dag är ute på ett uppdrag måste han nödlanda. Han är nära att avlida i vad som först verkar vara en olyckshändelse. När han så återvänder hem gör han en fasansfull upptäckt. Han har blivit ersatt av en klon (kopia) som bor med Adams fru och deras dotter. Filmen handlar om Adams kamp för att överleva mördarna som jagar honom. Han måste också skydda sin fru och dotter. Samtidigt försöker han reda ut alla frågor. Vem det är som står bakom kloningen? Varför har man valt ut Adam som måltavla? Ganska klart förstår han att det är Michael Drucker som står bakom kloningen. Drucker driver ett hemligt och olagligt laboratorium ”Sixth Day” som förestås av den skicklige forskaren Dr. Weir (Robert Duvall).


Andreas OlssonFakta:
I rollerna: Arnold Schwarzenegger, Tony Goldwyn, Robert Duvall, Michael Rapaport, Michael Rooker, Sarah Wynter m fl
Regisserad av: Roger Spottiswoode
Skriven av: Cormac Wibberley, Marianne Wibberley
Filmgenre: Action / Thriller / Sci-Fi
Längd: okänd
Land: USA
Premiärdatum: vinter 2000
Website: http://www.spe.sony.com/movies/the6thday/index.html


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy