« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Bandits med Bruce Willis

Kriminalkomedi med svensk premiär den 30/11. Den handlar om två bankrånare (Bruce Willis & Billy Bob Thornton).

Den 12 oktober var det en lyckad premiär i USA för Bandits från MGM. Redan den 30 november är det dags för svensk premiär. Filmen har regisserats av Barry Levinson (Sleepers, Toys, Diner, Tin Men, Avalon, Wag the Dog, Sphere med flera). I de ledande rollerna finns Bruce Willis, Billy Bob Thornton, Cate Blanchett med flera. Manuskriptet är skrivet av Harley Peyton och historien lär ha ett visst verklighetsunderlag.

Handlingen

Bandits är en romantisk kriminalkomedi som handlar om två bankrånare Joe (Willis) och Terry (Thornton). De har en säregen metod när de utför sina bankrån. Kvällen innan rånet brukar de kidnappa bankdirektören och sova över där. Nästa dag tidigt på morgonen tvingas han ta med dem till banken och öppna kassavalvet. I samband med en kupp råkar de av misstag kidnappa en flicka Kate (Blanchett). De resulterar i att båda två förälskar sig i Kate. Filmen beskrivs som en modern version av "Butch Cassidy and the Sundance Kid".

Betygen

Filmen fick hyggliga B i betyg av slumpmässigt utvalda biobesökare i USA (CinemaScore). A+ är högsta och F är lägsta betyg. Filmen gick hem klart bäst hos kvinnor under 21 år med A i betyg. Kritikerna ger filmen omkring B i betyg. Drygt hälften (60 procent) av kritikerna är klart positiva. Genomgående tycker de att filmen är underhållande men med en tunn handling. Kritikerna tycker i allmänhet att skådespelarna sköter sig bra. (Rottentomatoes.com).

Entertainment Weekly låter sina läsare online betygsätta aktuella filmer. Av dessa engagerade biobesökarna tyckte en två tredjedelar (64 procent) att Bandits var bättre än väntat. Drygt hälften (60 procent) kommer också definitivt att rekommendera den till andra. Det som drog publik till filmen var i första hand dess stjärnor (49) procent och i andra hand dess trailer (25 procent). Bandits har hämtat hem 40 miljoner dollar i biljettintäkter i USA. Det är förvånansvärt lite med tanke på att Bruce Willis spelar huvudrollen.


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy