« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: Deuce Bigalow

Recension av Deuce Bigalow: Male Gigolo med Rob Schneider


Deuce Bigalow: Male Gigolo hade premiär i USA den 10 december 1999. Fredagen den 26/5 var det dags för premiär i Sverige nu under namnet Hollywood Gigolo. Filmen som regisserats av Mike Mitchell har producerats av Adam Sandler för filmbolaget Buena Vista Pictures som tillhör Disneykoncernen.

Hollywood Gigolo är historien om hur akvarie- och toalettrengöraren Deuce Bigalow (Rob Schneider) förvandlas till en gigolo. Filmen börjar med att han får sparken från ett jobb på grund av att han rengör ett stort offentligt akvarium, från insidan, naken. Anledningen, enligt Deuce, är att kemikalierna i badbyxor skadar fiskarna.

Scenen beskriver rätt väl tonen i hela filmen. Många ”under bältet”-skämt serverade tillsammans med moraliteter om djurens och alla människors lika värde. Kanske har Disneykoncernen som producerat filmen känt sig tvungen att slänga in sådana brasklappar.

Vilket är synd. Det förtar lite av den trevliga lyteskomiken i filmen.
Tvingas prostituera sig
Anledningen till Deuces karriär är han får passa en lägenhet åt en riktig gigolo, Antoine (Oded Fehr). Efter mindre än en dag har han, naturligtvis, lyckats förstöra det mesta av lägenheten. Alltså måste han tjäna mycket pengar, mycket snabbt.

Efter att ha försökt själv ett par gånger med mindre lyckat resultat dyker hallicken TJ upp.

TJ (Eddie Griffin) är faktiskt en av behållningarna med filmen, han motsvarar alla krav på hur en riktigt slemmig hallick ska vara.

För Deuce är det både tur och otur att ha blivit TJ`s ”he-bitch”. Pengarna trillar in i rask takt men klienterna… Mike Mitchell, regissören har castat (engagerat) fyra av de värsta typer en man kan råka ut för. Dessutom blir Deuce förföljd av en polis som är fixerad vid sin egen penis.

Hontorsken, den sanna kärleken
Emellertid träffar vår gigolo en mycket vacker klient. Deuce blir naturligtvis kär i henne trots att hon har en betydande fysisk defekt. Kate (Arija Bareikis), den vackra hontorsken blir dock sur på Deuce när hon får reda på att han arbetar som gigolo.

Efter kärlekshistorien börjar filmen gå lite på tomgång. Deuce blir vän med den penisfixerade polisen och alla sina klienter. Han blir frikänd från ett åtal för prostitution. Alla hans nya vänner hjälper honom att göra i ordning lägenheten inför Antoines återkomst. Deuce återförenas med Kate. Det blir lite fööör gulligt trots ett antal bra komiska situationer, bland annat parodin på Matrix.

Som sammanfattning kan man säga dock säga att filmen är värd pengarna men inte mer. Gillade man ”Den där Mary”, som regisserades av bröderna Farrelly, gillar man nog den här filmen också. Men jag tycker snarast att regissören, Mitchell, är en light-version av bröderna Farrelly.

Gillas bäst av yngre
Hollywood Gigolo fick det hyggliga betyget B av biobesökarna (CinemaScore). Filmen gick klart bäst bland besökarna under 34 år som gav B+ i betyg. Biobesökarna över 35 år gav den däremot det dåliga betyget C. Kritikerna som i regel är 35 år och äldre ger den ungefär C- i betyg. A+ är det högsta och F är det lägsta betyget en film kan få. Bruttointäkterna kommer att hamna runt 65 miljoner dollar vilket är ganska bra. Bruttointäkterna är proportionella mot antalet åskådare filmen haft.


av Joachim GriphOmdöme:
Värd pengarna men inte mer. Stundtals bra lyteskomik.

Betyg: 3 av 5

I rollerna: Rob Schneider, Arija Bareikis, William Forsythe, Eddie Griffin, Oded Fehr, Gail O'Grady, Richard Riehle m fl
Regisserad av: Mike Mitchell
Manus: Harris Goldberg, Rob Schneider
Filmgenre: Komedi
Längd: 1h 30 min
Land: USA
Premiärdatum: 26 maj
Internetsite: http://www.deucethegigolo.com/


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy