« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Förhandstitt: The Cell

Förhandstitt av The Cell med Vince Vaughn, Jennifer Lopez, Vincent D'Onofrio och Marianne Jean Baptiste


Fredagen den 18 augusti var det premiär i USA för "The Cell" med Tarsem Singh som regissör. I oktober beräknas "The Cell" ha premiär i Sverige. De ledande rollerna spelas av Vince Vaughn, Jennifer Lopez, Vincent D'Onofrio och Marianne Jean Baptiste. The Cell är regisserad av video- och reklamfilmaren Tarsem Singh (han kallar sig nu enbart för Tarsem) och manuset är skrivet av Mark Protosevich. Tarsem är tidigare mest känd för sina musikvideos, han har bl.a jobbat med R.E.M på "Losing my religion".
Fånga seriemördaren
"The Cell" är en bisarr blandning av science fiction, skräck och seriemords thrillers (i stil med Seven och När lammen tystnar). Jennifer Lopez spelar huvudrollen som Catherine Deane, en slags psykolog som har en speciell förmåga att kunna se in i sina patienters sinne. Hon ombeds hjälpa FBI med jakten på en brutal seriemördare som dränker sina offer för att sedan klä upp dem som dockor. En av FBI-agenterna vid namn Novak (Vince Vaughn) utvecklar en teori om hur mördaren resonerar när han mördar sina offer. Tydligen håller han sina offer fångar en lång tid innan han mördar dem. FBI lyckas slutligen fånga psykopaten, kallad Carl Stargher (Vincent D'Onofrio), men var befinner hans nästa offer sig? FBI misstänker att han kidnappat en liten flicka som någonstans hålls fången, och det är nu upp till Catherine Deane och hennes forskarkollegor att ta sig in i Starghers hjärna för att se vad han planerar och kommer att göra härnäst.

Nyskapande regi och bra skådespelare
Eftersom regissören Tarsem kommer från den skola av musikregissörer som gärna experimenterar med drömlika, surrealistiska sekvenser är mycket sådant foto att vänta i The Cell. Filmen har bitvis också fått mycket beröm för sina drömsekvenser och för den fina regin. Till sin hjälp har Tarsem haft erfarna skådespelare som Jennifer Lopez och Vince Vaughn. Den som överraskat mest är dock Vincent D'Onofrio som spelare psykopaten Carl Stargher som sägs göra en psykopat så mörk och skrämmande att Hannibal Lecter skulle springa och gömma sig.

Filmen kommer säkerligen att jämföras med "Seven" och "När lammen tystnar" och The Cell lär vara lika mörk om inte mörkare som dessa filmer. I oktober kommer The Cell släppas i Sverige och förmodligen även skrämma den svenska publiken.

Mediokert betyg
Filmkritikerna överlag i USA ger "The Cell" omkring C i betyg. A+ är det högsta betyget och F det lägsta. Vad tycker då publiken? Enligt Cinema Scores undersökning gav de filmen C+ i betyg.

Av biobesökarna tyckte omkring 30 procent att "The Cell" var bättre än väntat. Endast 20 procent av besökarna kommer definitivt att rekommendera filmen till andra. Nästan 60 procent gick på filmen på grund av trailern (Entertainment Weekly). För ”The Cell” verkar det gälla att de flesta tycker att trailern är bättre än filmen. Via länken nedan kan du ladda ned trailern för ”The Cell” och flera andra aktuella filmer:


Andreas OlssonFakta:
I rollerna: Jennifer Lopez, Vince Vaughn, Vincent D'Onofrio, Marianne Jean-Baptiste, Jake Weber, Dylan Baker m fl
Regisserad av: Tarsem (Singh)
Skriven av: Mark Protosevich
Filmgenre: Skräck / Thriller
Längd: 1h 47min
Land: USA
Premiärdatum: oktober 2000
Internetsite: http://www.cellmovie.com


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy