« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: The Bond Story

Recension av The Bond Story

Utbudet av bra dokumentärer på DVD blir allt större. Det har hittils dock funnits en brist på seriösa, högklassiga dokumentärer som det faktiskt är värt att köpa. ”The James Bond Story” kom i slutet av sommaren ut på DVD efter det att den visats på amerikansk TV i slutet av 1999. Det är en film som låter oss gå bakom kulisserna i skapandet av James Bond. Från Sean Connery till Pierce Brosnan. Vi får följa med och träffa manusförfattare, regissörer, bondbrudar och givetvis de lyckliga fem skådespelarna som fått äran att spela Agent 007.

Vem är Bond?
De ger alla sin syn på vem Bond är, hur han skapats och vad han står för. Vi får även träffa mannen som skapade James Bond och sägs vara förebilden - Ian Fleming. Fleming, får vi lära oss, var en man som levde ett liv på dagarna på det brittiska amiralitet. På kvällarna var han dock en annan man när han umgicks i Londons societetskretsar. Där träffade han riktiga spioner och det var antagligen kombinationen av jetset och spioner som blev förebilden för Fleming när han skapade Bond.

Inga stora nyheter
Dokumentärinslagen varvas med korta klipp från filmerna. Produktionen är skickligt gjord även om Bond-fans inte direkt kommer mötas av några revolutionerande nyheter. Det mest intressanta är att höra skådespelarna Connery, Lazenby, Moore, Dalton och Brosnan ge sin syn på Agent 007 och hur han förändrats under åren.

Lika populär efter 40 år
Sammanfattningsvis kan man säga att det här är en DVD som Bond-fans inte bör missa även om nyhetsvärdet inte är så stort. Historien om Bond är både intressant och spännande och kommer att tilltala även de som inte är fanatiska Bond-dyrkare. Det som jag själv tyckte var mest intressant var att höra vad det var som har gjort Bond till den stora kommersiella succé som filmerna faktiskt blivit, och ännu mer intressant: hur man lyckats hålla franchisen vid liv efter snart 40 år. Om du är en Bond-fan rekommenderas den här DVDn varmt.


av Andreas OlssonOmdöme:
Inte mycket nytt för de inbitna fansen men skickligt och intressant producerat.
I rollerna: Sean Connery, Roger Moore, George Lazenby, Timothy Dalton, Pierce Brosnan, Maud
Adams, Jane Seymour m fl.

Betyg: 4 av 5

Regisserad av: Chris Hunt
Skriven av: -
Filmgenre: Dokumentär
Längd: 52 min
Land: USA
Premiärdatum: DVD 27 juni 2000
Internetsite: http://www.thejamesbondstory.com/


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy