« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: Austin Powers

Recension av Austin Powers 2


Den charmerande stortandade dumskallen Austin Powers är tillbaka i en andra del. Uppföljare till succeer blir ofta sämre än första delen. "Austin Powers: The Spy Who Shagged Me.'' är ett undantag. Den är bättre, snabbare, fyndigare och roligare än föregångaren. I snabbt tempo avvecklas en serie av underhållande sketcher och scener. Plotten är att superskurken Dr.Evil återvänder till jorden efter att ha varit nedfrusen i en kryokammare ombord på ett rymdskepp. Men den här gången nöjer sig inte Dr.Evil med att stjäla kärnvapen-missiler och hålla jorden gisslan. Han tänker först och främst stjäla Austin Powers ”mojo” (hans dragningskraft/livskraft och det som gör honom till den hingst han är) för att göra Austin hjälplös och svag. Dr Evil har skickat en hantlangare tillbaka i tiden till 1969 för att genomföra stölden. När Austin inser att han blivit av med sin mojo måste han resa tillbaka i tiden för att ställa saker och ting till rätta och hämta tillbaka sin mojo. Dr Evil nöjer sig dock inte med att förstöra Austins sexliv... han har även byggt en jättelik laser-kanon på månen som han hotar att använda om inte han får en enorm summa pengar. Det är åter upp till Austin Powers att rädda världen och återställa ordningen.

Austin Powers 2: The Spy Who Shagged Me skojar hejdlöst med gamla James Bond filmer och många av sex-skämten måste vara på gränsen för vad moralpredikare tål. Utan att berätta för mycket kan jag säga att några av höjdpunkterna i filmen är när Dr.Evil och hans son Scott är med i Jerry Springer Show för att tala ut om sina problem. Dr.Evils hantlangare har även låtit klona sin boss. Han är precis som Dr.Evil på alla sätt och vis, lika elak, ser likadan ut och med samma intressen... förutom att han är ca 50cm lång! Namnet? ”Mini-Me”.

En rad kända namn passerar revy, bl.a Woody Harrelson och Willie Nelson glimtar till. Burt Bacharach och Elvis Costello sjunger Bacharach's "I'll Never Fall in Love Again.'' Tim Robbins, dyker upp som president i bästa JFK-stil. Rob Lowe gör en bra roll som en en ung version av ”Number Two” (Robert Wagner). Lägg namnet Heather Graham på minnet (hon medverkade tidigare i bl.a Boogie Nights). Graham gör en viktig roll som den talföra och attraktiva CIA-agenten Felicity Shagwell på 60-talet. Var så säkra på att ni kommer att se mer av henne i framtiden.

Avslutningsvis måste jag säga att jag verkligen tyckte om den här filmen och filmens skapare Mike Myers (som spelar både Dr Evil, Austin och Fat Bastard) visar här definitivt att han för närvarande är en av Hollywoods största komiker. Austin Powers: The Spy Who Shagged Me är för att säga som Austin själv hade sagt: ”absolutely smashing”.


Andreas OlssonOmdöme:
Årets stora sommarkomedi i USA. En väldigt rolig film som redan blivit kult och som är sevärd för alla som har en gnutta humor.

Betyg: 4 av 5

I rollerna: Mike Myers, Heather Graham, Michael York, Robert Wagner, Rob Lowe, Elizabeth Hurley m.fl.
Regisserad av: Jay Roach
Skriven av: Mike Myers, Michael McCullers
Filmgenre: Komedi
Längd: 1h 35 min.
Land: USA
Premiärdatum: oktober/november
Internetsite: www.austinpowers.com


Intresserad av Film & TV? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Com Hem On-Demand: Lovar mer levererar mindre.
STARmeter Topp 10
Voddler film online när du vill?
History Channel HD. HD TV kanal för dig?
Mest efterlängtade kommande filmer 2008
HD TV från Com Hem. Upp som en sol? Ner som en pannkaka!
Indiana Jones filmerna
Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Årets filmer 2007
Die Hard filmerna med Bruce Willis
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy