« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Förhandstitt: Operation Flashpoint

Förhandstitt av Operation Flashpoint från Codemasters


Den 22 juni väntas kommandospelet Operation Flashpoint: Cold War Crisis anlända till de svenska affärerna. Spelet publiceras av Codemasters, utvecklas av Bohemia Interactive och distribueras i Sverige av Vision Park. Det väntas bli en hård konkurrent till Hidden & Dangerous 2 som väntas vid samma tidpunkt. Operation Flashpoint är ett 3D actionshooterspel i krigsmiljö som spelas från ett förstapersonsperspektiv. Spelet innehåller också strategi och taktik. Operation Flashpoint kommer i första hand för singelspel men visst stöd för multiplayer är att vänta.

Utspelar sig under Gorbatjov på en ö i Sovjet
Handlingen i Operation Flashpoint: Cold War Crisis utspelar sig under 1980-talet. Det kalla kriget är på väg att ta slut och Gorbatjov har kommit till makten i Sovjetunionen och börjat sin politik med Glasnost and Perestroika. Hans kommunistiska motståndare motarbetar Gorbatjovs fredssträvanden med USA och NATO. Som ett led i detta låter de trupper starta de en terrorkampanj mot befolkningen på en ö i det sovjetiska imperiet. Befolkningen på ön har länge strävat efter att lämna Sovjetunionen. Terrorkampanjen leder till att befolkningen på ön allt aktivare börjar arbeta för att lämna Sovjetunionen. Konflikten riskerar att utvidgas till en närbelägen ö som innehåller en bas för NATO. I närheten finns ytterligare en ö som är en självständig republik. Gorbatjov vill inte ingripa eftersom det hela då kunde förvärras ytterligare. I stället tillåter man NATO att föra in trupper för att upprätthålla ordningen.

Utför uppdrag ensam eller led en liten grupp
Spelet utspelar sig på de tre öarna där det civila livet, industrier, jordbruk med mera sköts nästan som vanligt. Som spelare kan man kontrollera en grupp på upp till 12 NATO-soldater. Soldaterna kan arbeta oberoende eller under ledning från spelaren. Dessa kan utrustas med prickskyttegevär, kulsprutor, anti-tank missiler, granatkastare och bärbara anti-aircraft missiler. Man kan också ge soldaterna uppgifter som sjukvårdare, sabotör, minutläggare och ammunitionsbärare.

Man börjar som en vanlig menig i NATO-soldat. När man lyckas med uppdragen avancerar man. Så småningom kan man nå den högsta befattningen är överste. Det är ingen lätt uppgift eftersom de kommunistiska rebelltrupperna är tungt utrustade med moderna tanks, transportfordon, helikoptrar med mera.

Detaljerad grafik och interaktivitet
Som många moderna spel påminner grafiken i spelet stundtals om en actionfilm. Kullar, byar och städer är alla mycket detaljerade. Spelet utspelar sig på ett mycket stort område med milsvid omfattning. Fordonen av olika slag spelar därför en viktig roll vid förflyttningar. Vid ett uppdrag kan man lätt utnyttja olika fordon som finns att tillgå i närheten. Fienden är vid singelspel utrustad med avancerad artificiell intelligens och reagerar på ditt beteende. I spelet ingår mer än 50 uppdrag på de tre öarna. Det ingår över 30 olika typer av infanterisoldater.


Jim OlssonFakta:
Hårdvarukrav: PII 400, 64MB RAM, och 200MB hårddisk
Multiplayer: Ja
3D-accelerering: Ja
Spelgenre: Action
Releasedatum: Q2/2001
Utvecklare: Bohemia Utgivare: Codemasters
Website: http://www.codemasters.com/flashpoint/

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy