« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Förhandstitt: Tropico

Förhandstitt av Tropico från PopTop Software


Tropico är ett nytt intressant strategispel fullt med humor. Tropico har utvecklats av PopTop Software skaparna av succé-spelet Railroad Tycoon II och det publiceras av G.O.D. Spelet blev nyligen färdigt och det beräknas nå affärerna i slutet av april eller början av maj. Tropico verkar vara ett riktigt toppspel. Det ser ut att kunna tävla om titeln årets bästa strategispel.

Du blir diktator på en ö i Karibien
Tropico utspelar sig under det kalla kriget på 1950-talet i en liten fattig örepublik i den karibiska övärlden. Republiken är vad man föraktfullt brukar kalla en bananrepublik. Det innebär att näringslivet domineras av enkla bananplantager och samhället av korruption och inre stridigheter med gerillagrupper. På plats finns också representanter för främmande makter som CIA.

Tropico är ett klassiskt strategispel där man styr republiken så att befolkningen producerar allt mer. Som spelare uppträder man som en nyinstallerad diktatorisk general liknande Kubas ledare Fidel Castro. Man väljer sin bakgrund, egenskaper, stil med mera. Det går att välja var tyngdpunkten i ekonomin skall ligga: industrier, gruvor, jordbruk eller turism. Du skall utveckla ön genom att göra kloka politiska och ekonomiska beslut. Samtidigt skall du roffa åt dig en massa pengar och säkra din maktposition.

Färgstarka individer och intressanta konstruktioner
Öns befolkning är består av färgstarka individer med egna namn och olika detaljerade egenskaper valda från 50 olika attribut. I det här avseendet är spelet unikt och påminner om The Sims. De flesta individerna stöder dig i din roll som ledare åtminstone i början. Individerna strävar efter lycka under din upplysta ledning. De har hem, arbeten och personligheter. Individerna vill ha en säker anställning, god mat och en trevlig fritid. Om man planerar tillväxten väl blir de nöjda och stöder dig. Om man försöker krama ur befolkningen för mycket dollar finns det risk för oroligheter och revolt. Det kan man i det här spelet förebygga genom att bygga upp en förtryckande poliskår. Man kan också betala mutor till tidningar, radio och TV-stationer för att de skall ge en välvillig bild av din regim.

Tropico är också ett spel där man bygger i stil med SimCity 3000 och Railroad Tycoon 2. Spelet innehåller 85 olika strukturer att bygga ifrån: hotell, härbärgen, bananplantager, sockerplantager, bauxitgruvor, spritfabriker, cigarrfabriker med mera. Grafiken i spelet ser ut att bli mycket bra. Byggnader och karaktärer är väldesignade och snyggt tecknade.


Jim OlssonFakta:
Hårdvarukrav: P200, 32MB RAM, och 820MB hårddisk
Multiplayer: Nej
3D-accelerering: Ja
Spelgenre: Strategi
Releasedatum: Q2/2001
Utvecklare: PopTop Utgivare: GOD
Website: http://www.poptopsoftware.com/Tropico.htm

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy