« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Förhandstitt: Defender of the Crown

Förhandstitt av Defender of the Crown från Cinemaware


Det pånyttfödda företaget Cinemaware från Redwood City i Kalifornien i USA har nu kommit igång på allvar. Man är klara med utvecklingen av en första spelbar prototyp av spelet ”Robin Hood: Defender of the Crown”. Det beräknas vara färdigt till våren 2002 och släpps för Sony's Playstation 2, Microsofts XBOX och Windows PC. ”Robin Hood: Defender of the Crown” kommer att innehålla en blandning av action, strategi och äventyr precis som originalet från 1986.

Bygger på ett klassiskt spel från 1986
”Robin Hood: Defender of the Crown” baseras på Cinemawares klassiska toppspel ”Defender of the Crown”. Det spelet som släpptes redan 1986 för Commodore Amiga. ”Defender of the Crown” anpassades så småningom för en rad olika data och TV-spelsmiljöer och såldes i mer än 1 miljon ex. runt om i världen.

Bakgrunden för spelet är den klassiska berättelsen om Robin Hood. Richard Lejonhjärta som är den rättmätige kungen av England är fånge som gisslan i ett främmande land. England regeras under tiden av Richards yngre bror den onde Prins John. Befolkningen lider svårt under hans hårda och orättvisa styre med brutala fogdar. Robin Hood är deras skydd och hopp som svurit att rädda sitt folk och återställa freden i England.

Besegra Prins John och rädda England
I det ursprungliga spelet hade Robin Hood en ganska liten roll. I det nya spelet är förhållandena annorlunda. Som spelare tar man på sig rollen som Robin. Med hjälp av strategi, list och snabba reflexer skall man besegra Prins John, rädda Kung Richard Lejonhjärta och återförena England. Sir Guy of Gisbourne och Sheriffen i Nottingham är några viktiga motståndare.

Till sin hjälp har i spelet man Lille John, Broder Tuck, Marian, Will Scarlett och Robins andra följeslagare i Sherwoodskogen. Strategin för att lyckas är att få olika krigsherrar att bekämpa varandra. I spelet kommer att ingå olika minispel där man får prova på olika situationer. I dessa ingår turneringar med riddare, försvar av fästningar mot anfall med katapulter, bågskytte till fots och till häst, svärdsfäktningar man mot man, kamp mellan olika krigshärar, anfalla beridna följen, rädda sköna jungfrur med mera.

En del av karaktärerna i spelet som Lille John, Broder Tuck, Marian, Will Scarlett kommer man att kunna styra direkt. Dessa kan växelverka med en mängd andra karaktärer som: Prins John, Sir Guy of Gisbourne, Sheriffen i Nottingham och slumpmässigt genererade karaktärer.

Episkt och intuitivt spel
Ett viktigt mål är att erbjuda intressanta miljöer att spela i. Som i många moderna spel kommer spelet att visa förändringar i årstider, väder och dagljus.

Ett annat viktigt mål med spelet är att det skall vara mycket intuitivt: gränssnittet, minispelen med mera. Cinemaware fortsätter också traditionen med att satsa på en rik grafisk filmliknande miljö. Spelet kommer att baseras på Cinematech som är Cinemawares moderna kraftfulla 3D-spelmotor för Sony's Playstation 2, Microsofts XBOX och Windows PC.


Jim OlssonFakta:
Hårdvarukrav: okänt
Multiplayer: Ja
3D-accelerering: Ja
Spelgenre: Strategi
Releasedatum: 2001
Utvecklare: Cinemaware Utgivare: Cinemaware
Website: http://www.cinemaware.com/robinhood_main.asp

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy