« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Förhandstitt: Black & White

Förhandstitt av Black & white från Lionhead/Electronic Arts


Det innovativa strategispelet och gudsimulatorn Black & White har varit ett av de mest efterlängtade spelen på länge. Bakom spelet står Peter Molyneux (Dungeon Keeper,Magic Carpet och Populous). Intresset i USA blev enormt när det släpptes i slutet på mars. Black & White gick direkt upp i suverän topp på försäljningslistan klart före långliggaren The Sims. Det kombinerar byggande som i Sim City, med uppfödning av djur dessutom tillförs ett kampmoment. Black & White ser faktiskt ut att vara årets bästa spel.

Du styr en värld som gud
Black & White är ett mycket ovanligt och intressant spel där man som gud styr en värld. Världen som kallas Eden är befolkad med byar av människor. Det finns olika folkslag i världen Eden: Azteker, Tibetaner, Egyptier, Japaner, Greker, Indianer, Västindier med flera. Varje folkslag har sin egen speciella funktion. Som spelare ser man till att påverka de olika byborna så att de börjar dyrka en. När de väl blivit dina lojala följeslagare kan de börja göra nytta. Du kallar dem till ditt tempel där de får prisa och dyrka med olika ritualer. Under sitt dyrkande skapar de bönekraft (kosmisk energi) som är den nödvändiga ingrediensen för de mirakel du kommer att kunna utföra.

Målet är att som gud forma och styra välden efter eget huvud. Man kan påverka mirakel, sjukdomar, skördar, väder med mera. Beroende på hur du uppträder kommer befolkningen att påverkas. Om du är alltför god blir det lata och glömmer att dyrka dig. Som ond gud riskerar du att de blir sjuka och dör. Målet är att få så många som möjligt av människorna att uppskatta och dyrka dig som gud. Då får du stor makt och tillgång till bland annat mera mirakel. Vilken makt du får tillgång till beror på vilka folkslag dina anhängare tillhör. Till exempel kan du få magi från västindier och kontroll av vädret från indianer. Så småningom kommer du att möta mäktiga motståndare i form av andra gudar och deras medhjälpare. Dessa gudar vill också lägga beslag på så många troende som möjligt.

Färgstark varelse som medhjälpare
Black & White inför ett helt nytt och briljant grepp när det gäller spel. Som spelare och gud har man en färgstark varelse som medhjälpare i Eden. Beroende på om man är en god eller ond gud får varelsen olika utseende. Varelsen kan väljas som ett djur: gorilla, ko eller tiger. Man måste se till att den får mat och mår bra. Varelsen har bra artificiell intelligens (AI) och går att dressera. Men det gäller att se upp den har också en egen vilja och kan ställa till problem. Framförallt påverkas varelsen av dina handlingar som gud i spelet. Det betyder att om du är en snäll gud blir varelsen snäll. Varelsen blir så småningom en bild av ditt eget inre och ditt handlande

Strålande grafik och flexibelt spelsystem
I Black & White ingår både stora och mindre uppdrag. Man kan också spela fritt på skoj och leka sig fram i långsam takt. Det beror på att spelets artificiella intelligens anpassar sig efter hur duktig man är som spelare. Black & White är därför ett spel som kan spelas av många med olika bakgrund på en rad olika sätt. Black & White saknar ikoner utan kontrolleras i stället helt med musrörelser i geometriska mönster. Spelet har mycket fin 3Dgrafik. Det går att rotera i alla riktningar samt zooma in med hög upplösning av detaljer.

Maximala betyg
De första recensionerna av Black & White från stora tidningar och sajter i online är lyriska. I medeltal får Black & White ett toppbetyg på omkring 9,7 av 10 i recensionerna från Daily Radar, GameRevolution, GamePro, IGN och PC Zone .


Jim OlssonFakta:
Hårdvarukrav: 350 Mhz, 64MB RAM, 8Mb 3D Video
Multiplayer: Ja
3D-accelerering: Ja
Spelgenre: Strategi
Releasedatum: Q3/2001
Utvecklare: Lionhead Utgivare: EA
Website: http://www.bwgame.com

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy