« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: Unreal Tournament

Recension av Unreal Tournament


År 2291 skapade Liandri Mining Corporation en slags blodig turnering som rekreation för dess arbetare. 50 år senare har det utvecklats till en enorm publiksucce och vinsterna räknas i miljarder dollar. Välkommen till Unreal Tournament.

Så inleds alltså ett av säsongens mest efterlängtade spel. Hypen kring Unreal Tournament är nästan overklig. Från Epic Games har man lovat ett snabbare, snyggare spel med en rejäl genomgång av AI (Artificiell Intelligens) hos motståndarna.

Min första kommentar när jag startade UT var ”Wow!”. Det här spelet är snyggt! Att utlova ett spel som är snyggare än originalet Unreal är inget att leka med, men här har Epic Games verkligen bevisat vad de går för. Senaste i lightning effekter, snyggt designade modeller med höga polygontal och hög upplösning på texturer skiner verkligen i hela spelet. Banorna är minst sagt väldesignade. Det märks tydligt att här har man inte sparat krutet. UT:s potential får verkligen komma till sin rätta.

Men det jag blev mest imponerad av var trots allt inte grafiken. Att möta en av motståndarna får en verkligen att svettas av ansträngning. Ställ upp AI på max så får ni se vad jag menar. En liten rolig finess är att man kan modifiera enskilda botar och ställa in hur pricksäkra, benägna att hoppa runt och hur alerta de är för att ta ett par exempel. Som ett experiment ställde jag upp skickligheten på max på en bot och skickade in han mot 7 andra. Det var rätt så imponerande hur lätt han tog ned motståndarna.

Trots det faktum att Unreal Tournament borde spelas över nätet mot mänskliga motståndare för maximal njutning kan jag lugnt rekommendera att spela mot upp till 16 botar på Godlike svårighetsgrad i Deathmatch så får vi se om du fortfarande inte tror att botar ger något motstånd.

I normala fall brukar jag inte lägga märke till ljuden i spel om de inte är riktiga stolpskott eller om de är helt enastående. Unreal hamnar i den andra kategorin för här har Epic Games verkligen försökt berika spelet. Motståndarna kommer att håna en varje gång man blir nedskjuten och med 16 botar som springer runt blir det ett jäkla snackande och glåpande över radion.

Med nästan 60 banor, 12 vapen (varav alla har en sekundär eldgivning), 5 speltyper (Deathmatch, Capture the Flag, Domination, Assault och Last man Standing) och 30 fartfyllda låtar kommer Unreal Tournament att tilltala de flesta och erbjuda en variation som är i särklass på marknaden.

Allt detta har ju givetvis sin kostnad i att datorn måste vara en riktig hulk för att hinna med. Ni som inte har en Pentium II eller bättre kommer nog dessvärre inte att kunna spela UT tillfredställande och jag kan rekommendera att Pentium III eller Athlon används om ni vill se alla detaljer.


Kristoffer AnderssonOmdöme:
Ett nästan overkligt bra spel som kommer att ge dig timmar, dagar till och med veckor med spelnöje.

Betyg: 5 av 5

Hårdvarukrav: Pentium 233 (PIII rek), 32Mb RAM, 4MB grafikkort
Testdator: Celeron 450, 128Mb RAM, Riva TNT2-Ultra
Multiplayer: Självklart
Spelgenre: First Person Shooter
Releasedatum: 3 december 1999
Pris: ca 449:-
Utgivare: GT Interactive Distributör: GT Interactive
Internetsite: http://www.unrealtournament.com

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy