« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Recension: Wild Wild West

Recension av Wild Wild West från Ubi-Soft


Wild Wild West: Steel Assassin är ett spel som är baserat på filmen Wild Wild West (WWW) med Will Smith och Kevin Kline i huvudrollerna. I filmen spelar Will Smith en något annorlunda västernhårding vid namn Jim West och Kevin Kline spelar Jim Wests kompanion Artemus Gordon. I spelet så får vi möta dessa två figurer en gång till. Den här gången har de fått i uppdrag att undersöka ett antal mordhot som har riktats mot den amerikanska presidenten av någon som kallar sig för "Abraham Lincolns riktiga mördare".

Spelet är en blandning mellan ett action- och puzzel-spel. Skjutscener avlöses med att lösa allt från enkla korsord(!) till att låsa upp de mest komplexa lås till hemliga kammare. Själva idén påminner lite grand om de gamla Sierra äventyrsspelen a la Hero's Quest eller King's Quest. Även då själva genomförandet av den idén faller sig kort vid många tillfällen. Actionscenerna är inte speciellt svåra och gåtorna är betydligt enklare än i Sierras versioner. Man ska väl dock komma ihåg att Steel Assassin är ett promotion spel. Vilket i sig har blivigt allt mer vanligt att filmföretag ger sig på. Ofta i ett försöka att kamma hem ytterligare några miljoner på stora kassasuccéer.

Grafikmässigt är WWW ganska så medelmåttigt. SouthPeak har försökt göra en blandning mellan en 3D motor och 2D motor, där alla figurer är i 3D och bakgrund och miljö är i 2D. Ofta tar sig sådan spel i uttryck att 3D figurerna skär sig ganska så rejält mot bakgrunden och de ser inte riktigt att höra hemma. Tyvärr så lyckades inte SouthPeak Interactive klara sig undan från den fällan heller, utan faller platt på magen.

Ljudet får väl anses vara något av det bättre i spelet med en ganska så bra Will Smith imitatör som gör rösten till huvudkaraktären Jim West. Dessvärre är varken "Prinsen" själv eller Kevin Kline medverkande i spelet. Med ganska så realistiska ljudeffekter i vapen och andra bakgrundsljud väger de upp mycket av bristerna i grafiken. Tyvärr gör sig avsaknanden av musik sig påtaglig vid ett flertal tillfällen. Om den finns där så är det inget man lägger märke till.

Allt som allt är Wild Wild West: Steel Assassin ett ganska så typiskt försök av de stora filmföretagen till att kliva in i spelbranschen. Dessvärre så är det ännu ett misslyckat sådant. Vilket kan ses som ännu ett bevis på hur filmkungarna underskattar det som krävs för att göra ett bra spel.


Kristoffer AnderssonOmdöme:
Ett ganska så ointressant spel som bygger vidare på en ganska så ointressant film... men filmen var kanske bättre ändå.

Betyg: 3 av 5

Hårdvarukrav: 266 MHz Pentium, 64 MB RAM, 4 MB VRAM
Testdator: Celeron 450, 128MB RAM, Viper V770
Multiplayer: -
Spelgenre: Action
Releasedatum: ute nu
Pris: ca 349:-
Utvecklare: SouthPeak Utgivare: Ubi Soft
Internetsite: -

av Allamedia.comIntresserad av Spel? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

PSP smart-phone från Sony-Ericsson?
Playstation 3 (PS3), Xbox 360, Wii. Vilka är de hetaste spelkonsolerna
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2009
PC: Topp 10 bästa spel 2009
Wii: Topp 10 bästa spel 2009
PlayStation 3, PS3: Topp 10 bästa spel 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2009
PS3 PS2 PSP PC Xbox 360 WII m.fl.: Bästa spel år 2008
Wii: Topp 10 bästa spel 2008
Xbox 360: Topp 10 bästa spel 2008
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy