« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Rhapsody: Ny musiktjänst

Man kan lyssna på kommersiell musik mot en månadsavgift.


Den 3 december lanserade musiktjänsten Listen.com sin nya tjänst Rhapsody. Den innebär att man kan lyssna på kommersiell musik mot en månadsavgift. Som användare laddar man ned och installerar ett program. Programmet är anpassat för att lyssna direkt på musik (strömmande audio) från skivbolag. I utbudet från Rhapsody ingår också 50 professionella Internetradiostationer. Rhapsody är primärt tänkt för innehavare med bredband. Dessa får tillgång till musik med bra MP3-kvalitet på ljudet (128 kbps).

Idag erbjudes via Rhapsody tillgång till 15 000 låtar från 37 oberoende skivbolag med 9 bolag till på gång. Listen.com förhandlar dessutom med många andra skivbolag inklusive storföretagen. Dessa har också sina egna tjänster på gång: MusicNet och Pressplay. Båda tjänsterna har försenats flera månader men är nu på gång.

MusicNet beräknar att ha 100 000 låtar klara för nedladdning vid starten om några dagar. I MusicNet ingår AOL Time Warner, Bertelsmann, EMI och RealNetworks. Mot en prenumerationsavgift skall man få lyssna på kommersiell musik. AOL Time Warner, Bertelsmann och EMI är tillsammans med Sony och Vivendi Universal de dominerande skivbolagen i världen.

Sony och Vivendi Universal har sitt eget betalalternativ på gång Pressplay.com. Pressplay skall lanseras via Microsofts MSN, Yahoo och MP3.com. De beräknar att ha 70 000 – 100 000 låtar klara för nedladdning vid starten om några veckor.

Problemet för betaltjänsterna Rhapsody, MusicNet och Pressplay är att man fortfarande lätt hittar topplåtar gratis online. Därför det mörkt ut för försäljarna av musik för nedladdning via Internet. De flesta som laddar ned musik gratis vill nämligen inte betala.

Intresserad av Internet? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

Youtube fylls med gratis långfilmer
Sopcast gratis fotboll är gott?
Viaplay fotboll i din PC-dator och TV.
Viaplay: Sport, filmer, tv i din mobil, PC och TV
Politiskt inkorrekta uppstickare hotar gammelmedia?
Bredbandsbolaget ger support i snigelfart
Wordpress, Drupal eller Joomla gratis CMS för sajten?
Mobilt bredband värt att satsa på?
Bredbandsbolaget har problem med ADSL och telefoni
Ipredator
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy