« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Xbox2/HomeStation: Den totala nöjesmaskinen?

Xbox är bara första steget i en långsiktig satsning.I slutet av november bekräftade Microsofts chef Steve Ballmer att var Xbox är tänkt att bli mycket mer än en spelmaskin (ZDNet). Från början ville Microsoft göra en fullfjädrad nöjesmaskin för spel, musik, avancerade funktioner för TV/video och PC-tillämpningar. Huvudbetoningen på spel i Xbox berodde på att utvecklarna av program var ointresserade av övriga funktioner. Men Microsoft har enligt Ballmer inte gett upp sina planer på att göra den totala nöjesmaskinen. Det interna namnet på Microsoft för maskinen sägs vara HomeStation.

Att arbetet pågår för fullt understryks i en rapport den 15 januari av en amerikansk analytiker Hans Mosesmann (PC Mag). Han har med hjälp av källor i industrin fått fram mera information. Microsoft HomeStation väntas kunna spela spel avsedda för Xbox, ha PC funktioner, PVR (personal video recorder, se nedan), Bluetooth trådlös kommunikation, Dolby Digital ljud och vara utrustad med bredband.

Redan i somras kom det rykten om Microsofts hemliga nöjesmaskin Xbox2 eller HomeStation. HomeStation/XBox2 väntas få en Pentium 4 från Intel som huvudprocessor. Precis som i Xbox väntas Nvidia ansvara för grafiken med grafik modell GeForce. Microsoft kan lätt byta till en snabbare processor, större hårddisk (40 GB eller mer) och bättre DVD redan i XBox. Ganska enkelt kan prestanda förbättras samtidigt som förmågan att spela Xbox-spel finns kvar. Operativsystemet i Xbox kan också lätt utökas med funktioner från Windows XP, som det är en del av, om så behövs. Det gäller t.ex. Windows Media Player 8 som möjliggör visning av nedladdad film (video on demand). Funktioner för att spela upp DVD i Xbox finns redan.

Xbox2/HomeStation väntas bli utrustad med avancerade funktioner för att spela in och återge TV-program (PVR). Den kommer då att få möjlighet att pausa, återspela och spela in ett pågående TV-program på hårddisken. Det betyder att behovet av videobandspelare kraftigt minskar. Redan nu kommer alla filmer på DVD i USA. Där är DVD på väg att ta över totalt.

Intresserad av Teknik? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

LCD TV Samsung bäst i alla klasser?
LCD eller plasma? Plasma eller LCD?
LED TV dags att köpa? Fortsätter prisraset?
LCD TV (LED TV) köpa eller vänta?
Öppet köp av TV, PC, mobil mm
Vilken led-tv (lcd-tv) är lättast?
Tele2 företag och privat med rätt att klanta sig?
Artikelsamling plasma-tv
LCD-TV, LED-TV och Plasma-TV med 3D-TV
Mobiltelefoner i topp
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy