« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Platta TFT-skärmar under 5000!

Nu finns det 15-tums och 17-tums TFT-skärmar i Sverige till riktigt bra priser.Priserna på platta TFT (LCD)-skärmar har fortsätter att sjunka under hösten. Det går nu att få tag på modeller av 15-tums TFT-skärmar i Sverige till riktigt bra priser. De billigaste ligger just under 5000 kronor inklusive moms och med tre års garanti. Företag som erbjuder modeller med förmånliga priser runt 5000 kronor är bland andra: LG, Mitac, ViewSonic, Iiyama, Scott, FSC och Philips.

När det gäller 17-tums TFT-skärmar har priserna också fortsatt att sjunka under hösten. Det finns nu modeller från Eizo, Hitachi och ViewSonic för just under 10 000 kronor inklusive moms. För något år sedan låg priset på drygt det dubbla. Dessa större skärmar har också ofta mera finesser än de mindre.

Viktigaste fördelen med platta TFT-skärmar är naturligtvis att utrymme skapas. Men platta TFT-skärmar är också bra när man läser mycket på skärmen. Viktigaste nackdelen med TFT-skärmar, utöver priset, är att de i regel är långsammare än de vanliga skärmarna. Det gör att en viss ”efterlysning” (lång svarstid) sker när man ändrar bilden snabbt t.ex. vid scrollning. Många nya modeller är utrustade med tekniker som minimerar efterlysningen. De har också i regel mycket bra bild även om man tittar snett på skärmen (stora betraktningsvinklar). Där brister ofta en del billigare modeller.

Intresserad av Teknik? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

LCD TV Samsung bäst i alla klasser?
LCD eller plasma? Plasma eller LCD?
LED TV dags att köpa? Fortsätter prisraset?
LCD TV (LED TV) köpa eller vänta?
Öppet köp av TV, PC, mobil mm
Vilken led-tv (lcd-tv) är lättast?
Tele2 företag och privat med rätt att klanta sig?
Artikelsamling plasma-tv
LCD-TV, LED-TV och Plasma-TV med 3D-TV
Mobiltelefoner i topp
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy