« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Intel: 25GHz år 2005

Intel har annonserat en ny teknik för att producera mycket snabba mikroprocessorer.Intel har annonserat en ny teknik som gör att processorer drar mindre effekt och producerar mindre värme. Tekniken gör att man kan öka processorernas klockfrekvens och nå 25GHZ omkring år 2005. Alternativt kan man göra effektsnålare processorer för användning i bärbara PC. Tekniken gör på att strömförlusterna från processors aktiva komponenter till isoleringen minskas med 100 gånger. Det är användningen av ett nytt isolerande i material i form av molekylära skikt som ger de stora förbättringarna (The Register).

Intel har dessutom flera andra nya tekniker på gång. En ny tillverkningstekniken (bumpless build-up layer, BBUL) från Intel innebär att man placerar mikroprocessorns kärna direkt i förpackningsmaterialet. Därigenom kan man klara sig med bara fyra skikt jämfört med tidigare sju. Mikroprocessorerna kan göras mindre och de blir billigare att tillverka. De kan optimeras för mycket högre hastighet alternativt lägre strömförbrukning. I somras annonserade Intel dessutom att man i sitt forskningslab Hillsboro (Oregon, USA) utvecklat och tillverkat transistorer på 0,02 mikron. Det är en ytterligare en ny teknik som Intel kan använda sig för att tillverka framtida processorer.

Dagens Pentium 4 processorer på 2,0 GHz har omkring 42 miljoner transistorer. Under början av nästa år väntas en ny modell av Pentium 4 på 2,2GHz. Den modellen kommer att tillverkas med transistorer på 0,13 mikrometer mot nuvarande 0,17 mikrometer. Under slutet av nästa år väntas Pentium 4 på 3GHz.

Intresserad av Teknik? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

LCD TV Samsung bäst i alla klasser?
LCD eller plasma? Plasma eller LCD?
LED TV dags att köpa? Fortsätter prisraset?
LCD TV (LED TV) köpa eller vänta?
Öppet köp av TV, PC, mobil mm
Vilken led-tv (lcd-tv) är lättast?
Tele2 företag och privat med rätt att klanta sig?
Artikelsamling plasma-tv
LCD-TV, LED-TV och Plasma-TV med 3D-TV
Mobiltelefoner i topp
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy