« Hem

Avdelningar
 » Film & TV
 » Internet
 » Spel
 » Teknik


Resurser
 » Arkiv
 » Forum
 » Nyhetsbrev
 » Tävlingar


Övrigt
 » Annonsera
 » Hjälp
 » In English
 » Om oss

Tablet PC: Gates gav mera detaljer

Många företag lägger ned sina motsvarigheter till Tablet PC men Microsoft ger sig inte.

Förra året pratades det mycket om surfbrädorna. Många av dessa projekt är nedlagda men Microsoft håller fast vid sin egen variant Tablet PC. Vid den nyligen avslutade Comdex-mässan i Las Vegas presenterade Bill Gates mera detaljer. Compaq, Acer, Fujitsu, Sony, Toshiba med flera deltar i utveckllingen av Tablet PC som partners.

Det kommer dock att dröja till år 2002 innan Tablet PC blir färdig för leverans. I gengäld kommer den att ha vissa unika egenskaper. Tablet PC är tänkt för att skriva och läsa lokalt samt surfning på nätet. Framförallt inmatningen av text är unik med Microsofts nya speciella mjukvara. Med Tablet PC påstås man kunna skriva in för hand på ett säkert och snabbt sätt. Tablet PC är tänkt mest mot yrkesverksamma som ofta är i rörelse t.ex.: försäljare, mäklare, sjukhuspersonal.

Tablet PC kan varierar mycket i utseende enligt de prototyper som Bill Gates och Microsoft visade nyligen. Men vanligen är Tablet PC en 4 cm tunn apparat i A4 format, 29 cm hög och 21 cm bred, med en vikt på omkring ett kg. Den har en inbyggd pekskärm i färg på omkring 10 tum. Tablet PC kommer att baseras på strömsnål processor från Intel eller Transmeta på 500MHz till 1000MHz. Den kommer att ha minne på åtminstone 128 MB, en hårddisk på åtminstone 10 GB, inbyggt trådlöst nätverkskort, USB tangentbord och mus. Maskinen kommer att använda Windows XP Tablet PC som operativsystem. Det motsvarar Windows XP med några få tillägg framförallt när det gäller stöd för datainmatning med rösten och penna.

Intresserad av Teknik? Prenumerera på vårt GRATIS nyhetsbrev:

 

Tillbaka Upp Skicka Diskutera
 

LCD TV Samsung bäst i alla klasser?
LCD eller plasma? Plasma eller LCD?
LED TV dags att köpa? Fortsätter prisraset?
LCD TV (LED TV) köpa eller vänta?
Öppet köp av TV, PC, mobil mm
Vilken led-tv (lcd-tv) är lättast?
Tele2 företag och privat med rätt att klanta sig?
Artikelsamling plasma-tv
LCD-TV, LED-TV och Plasma-TV med 3D-TV
Mobiltelefoner i topp
  © 2005 Arealia AB.
  Om oss | Sekretesspolicy